Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Paroubek má nakročeno zpět do ČSSD. Straně chce pomoct, bude radit Hamáčkovi?

Autor: sab, vei - 
24. července 2020
14:09

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek se sice rozloučil se sociální demokracií před dávnou dobou, stranu má ale stále v srdci. Jak potvrdil pro Blesk Zprávy, opětovný vstup do ČSSD nevylučuje. Naopak říká, že by jí rád opět pomohl „nahoru“, protože spousta velkých tváří odchází. Reagoval tak na informaci Seznam Zpráv, že by se měl stát poradcem současného šéfa strany Jana Hamáčka. Sám vicepremiér se netají tím, že s Paroubkem komunikuje. Žádnou oficiální pozici mu prý ale ještě neudělil.

Do ČSSD zřejmě míří zpět i někdejší poslanec Petr Benda. Tomu Hamáček ustředřil místo na kandidátce do krajských voleb v Ústeckém kraji. Benda dříve stranické buňce na severu Čech šéfoval, před lety byl však donucen k odchodu. Právě Petr Benda je někdejší pravou rukou Jiřího Paroubka

Podle Seznamu má být exposlanec na čtvrtém místě kandidátky. „Tyto informace potvrdilo hned několik zdrojů z Lidového domu a Ústeckého kraje,“ uvádí server. Jako první o Bendově kandidatuře informoval minulý týden server Hlídací pes, podle něj by měl být Benda dokonce dvojkou na kandidátce. Rovněž také uvedl, že Paroubek sám nabídku kandidovat dostal, jenže mu „nebylo vhod, že není jedničkou kandidátky“. 

Paroubek se stýká i s funkcionáři. Prý neformálně

Zda se Paroubek skutečně stane poradcem současného šéfa ČSSD, stále není jisté. „Naše setkání s Janem Hamáčkem i dalšími funkcionáři ČSSD probíhají v neformální rovině,“ sdělil expremiér pro Blesk Zprávy.

Hovornější však byl o možném vstupu do strany. „To je věc budoucího vývoje, nevylučuji to,“ uvedl a přitom dal najevo nespokojenost s tím, v jaké situaci se teď ČSSD nachází. „Zejména, když řada lidi s velkými řečmi odchází z ČSSD dělat kariéry do nových politických domovů. Mám především zájem, aby strana šla opět nahoru,“ řekl Paroubek.

Hamáček mluvil podobně neurčitě, že jsou v kontaktu, však potvrdil. „S Jiřím Paroubkem dlouhodobě komunikuji, čtu jeho názory, nicméně žádnou oficiální funkci v ČSSD nemá,“ odhalil pro Blesk Zprávy ministr vnitra. 

Podobně hovořil pro Seznam Zprávy: „Oficiálně statut nemáme. Občas si napíšeme SMS, občas on napíše článek na svém portálu. Pracovní vztah to není. Komunikujeme spolu, známe se už z doby, kdy jsem pro něho dělal. Čtu články jeho portálu Vaše Věc.“

Ještě méně sdílný byl Hamáček u Bendy. O jeho kandidatuře zcela odmítal mluvit. „Krajské kandidátky budeme komentovat 28. července,“ jel si svou šéf oranžové strany. Jako hrob jsou teď ohledně kandidatury i místopředsedové strany a další členové grémia, které ve čtvrtek odpoledne o kandidátce s Bendou hlasovalo.

Sám Benda novinářům nezvedal telefon a nereagoval ani na SMS zprávy. Lídrem ústecké kandidátky má být údajně chomutovský poslanec Jaroslav Krákora. Ten potvrdil, že je mezi uvažovanými kandidáty na hejtmana, jen dosud neví, co vedení ČSSD nakonec schválilo. „Ano, ten tam kandiduje,“ řekl o Bendovi, když se ho Seznam Zprávy přímo zeptaly.

Video  Hamáček navrhne ČSSD podporu Paroubka. A znalci z obhajoby Kramného jsou obžalovaní z křivé výpovědi  - Blesk TV
Video se připravuje ...

hejhej ( 25. července 2020 22:17 )

A co Paroubkova strana, kterou založil, když vystoupil z ČSSD, tuším nějaký LEV ???? Neuspěl, tak se znovu cpe k socanům. Paroubek je trapný !!!!

krapotkin ( 24. července 2020 18:05 )

Hrobař ČSSD dovede tuhle mini partaj konečně tam, kam už dávno patří - na smetiště dějin.

hejhej ( 24. července 2020 16:58 )

Paroubek chce být za každou politikem za velké prachy. Do senátních voleb kandidoval, ubožák , dokonce v Ostravě a otravoval lidi na chodnících.

Evka4 ( 24. července 2020 16:34 )

e.lesanova: Máš pravdu, mezi těmi hrůzami je pořád ten lepší. Ale nevím, nevím...

Evka4 ( 24. července 2020 16:32 )

No jo, Jirkovi vyměřili nekřesťanské alíky, tak to musí někde nabrat . Ale nevím, nevím, své dny slávy má už dávno za sebou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa