Nad motivací zloděje zůstává rozum stát. Dát si tu práci a odmontovat pozinkové schody z rozhledny, to už musí být čiré zoufalství.

„Někdo neznámý demontoval celkem osm schodů, šest z nich si odnesl. Dvěma sice odmontoval šrouby, ale už se mu nepodařilo schody vyndat ze schodiště, tak je tam nezajištěné zanechal,“ popsala starostka Města Albrechtice Jana Murová.

Na zákaz vstupu kašlou

Rozhledna byla po krádeži okamžitě uzavřena, vstupu zabraňují pásky a upozornění.

„Přesto se snaží spousta lidí na rozlednu dostat. Schody chybějí na dvou schodišťových patrech, a to do výšky až dva metry, ale lidé místo doslova oblézají vnějškem, často přímo před námi,“ popsala starostka.

Lidem přitom hrozí vážný úraz, především dětem. Přesně k tomu také ještě v den krádeže došlo.

Vzal tam děti

Na rozhlednu se i přes zákaz rozhodl vstoupit muž s několika dětmi. Holčičku (2) ale neuhlídal a ta do otvoru po chybějících schodech spadla. Úraz byl natolik vážný, že dívenku odvezla sanitka.

„Případem se zabývá policie, návštěvníky prosíme, aby rozhlednu nenavštěvovali,“ potvrdila Jana Murová s tím, že oprava schodiště je naplánovaná na nejbližší pondělí.

Unikátní rozhledna

Vyhlídka Hraniční vrch se nachází na vrcholu stejnojmenného kopce nad Městem Albrechtice na Bruntálsku.

Jde o unikátní kovovou konstrukci, která spojuje dva vyřazené telekomunikační stožáry a tvoří tak rozhlednové „dvojče“. Za větrného počasí je rozhledna poměrně silným zážitkem.

Fotogalerie
7 fotografií