Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stařenka (89) z Přerova několik dní ležela doma na zemi: Zachránili ji strážníci

Stařenka upadla v bytě v Přerově: Několik dní bezhybně ležela!
Stařenka upadla v bytě v Přerově: Několik dní bezhybně ležela!  (Autor: MP Přerov)
Autor: VaB - 
24. července 2020
14:39

Téměř devadesátiletá stařenka ležela ve svém bytě několik dní na zemi, nemohla se zvednout. Bratranec si o ní dělal starost, a tak zavolal strážníky. Ti vyčerpanou babičku zachránili.

Týden se bratranci neozývala téměř devadesátiletá žena z Přerova. Dělal si starosti, ale k sestřence nemohl dorazit, byl z jiného města. Rozhodl se proto, že zavolá na linku 156. „Na místo vyjela nejbližší motohlídka a snažila se ženu kontaktovat. Zpočátku to bylo bezúspěšné a sousedi tvrdili, že ženu určitě viděli, nicméně pak strážníci zaslechli za dveřmi bytu slabé sténání,“ uvedli strážnici. 

Mužům se podařilo zjistit, že žena na zemi ve svém bytě leží už několik dní a není schopna se zvednout a pohnout. „Hlídka udržovala se stařenkou kontakt, připravena vstoupit do bytu násilím, pokud by se situace zhoršila. Mezitím na místo přivolala hasiče a záchranku. Když hasiči zpřístupnili byt, nalezli strážníci na podlaze fyzicky zcela vyčerpanou ženu,“ dodali.

Ženu proto přikryli dekou a předali lékařům, kteří ji poté převezli do nemocnice. „Hlídka zkontrolovala byt a uzamkla ho, načež klíče dopravila seniorce. Následně byl ještě zpětně informován její bratranec, díky jehož starostlivosti byla žena nalezena včas,“ uzavřeli. 

frantacizek ( 24. července 2020 18:44 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání