Projížděli právě Holešovicemi, když si hlídka policistů všimla černého forda, na němž něco nehrálo – auto totiž bylo v evidenci hlášené jako kradené, někdo ho měl majiteli odcizit 6. července v okrese Brno-venkov.

Okamžitě se rozhodli auto stopnout, protože ale měli podezření, že by řidič mohl chtít před muži zákona ujet, zavolali si raději posily. Společně se pak dali do akce – jedno policejní auto najelo před ford, který jel v pravém pruhu, druhé vedle něj a třetí autohlídka to jistila zezadu. „Za využití světelných a zvukových signálů řidiče v Povltavské ulici donutili, aby zastavil,“ popsal zákrok policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podívejte se, jak řidiče zastavili:

Video
Video se připravuje ...

Policisté zastavili řidiče v kradeném autě. Policie České republiky

Muži za volantem hned nasadili pouta, záhy také vyšlo najevo, že je pod vlivem drog a navíc ani nemá řidičák. „Na základě zjištěných skutečností byl muž zadržen a předveden na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Na služebnu putovali i jeho dva spolucestující, kteří podali k celé věci vysvětlení,“ dodal mluvčí s tím, že právní kvalifikace skutku zatím nebyla stanovena.

Fotogalerie
15 fotografií