Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Auto najelo v Berlíně do lidí, 7 zraněných. Policie: Nebezpečná rychlost, nikoli úmysl

Aktualizováno -
26. července 2020
16:36
Autor: ČTK - 
26. července 2020
10:15

V centru Berlína v neděli ráno mladý řidič sjel ve vysoké rychlosti autem ze silnice a na chodníku srazil skupinu lidí. Sedm chodců utrpělo zranění, tři osoby jsou zraněny těžce, informovala agentura DPA. Policie předpokládá, že se nejednalo o úmyslný útok, řidiče nicméně zatkla a obvinila z pokusu o zabití a z obecného ohrožení. Češi podle českého ministerstva zahraničí mezi oběťmi nejsou.

Nehoda se stala krátce po 07:00 SELČ v centru města na náměstí Hardenbergplatz poblíž zoologické zahrady, což je i v ranních hodinách frekventované místo. Čtyřiadvacetiletý řidič jel velmi rychle a zřejmě nezvládl projet zatáčku. Proto se svým černým SUV značky Mercedes skončil na chodníku.

Podle policie není důvod vycházet z toho, že šlo o úmyslný čin. „Zatím nic nenapovídá tomu, že by měl politický nebo náboženský motiv,“ uvedla policejní mluvčí. „Vzhledem k nebezpečné rychlosti máme za to, že si musel být vědom, že může někoho zranit nebo dokonce zabít,“ dodala ale zároveň.

Na místě zasahovalo 60 hasičů a dva záchranné vrtulníky, uvedla německá média. Lékaři museli oživovat člověka, který byl zaklíněný autem a který je nyní v kritickém stavu. Skoro dvě desítky kolemjdoucích, kteří byli očitými svědky havárie, utrpěly šok. Z fotografií z místa neštěstí je patrné, že vůz měl estonskou poznávací značku, řidič ovšem podle německých médií trvale žije v Berlíně.

České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi zraněnými byli čeští občané, řekla ČTK mluvčí resortu Zuzana Štíchová.

 

jetuslunicko ( 27. července 2020 11:40 )

kdyby to byl občan bílé pleti už by to psali. Takto byla závada na technickém zařízení vozidla, a vlastně se vůbec nic nestalo

mikima2 ( 26. července 2020 17:03 )

Lidi nezajímá jakou mělo auto poznávací značku, ale zajímá je, jaké národnosti byl řidič. Zajímavé je, že to určitě německá policie ví, ale mlčí.

jetuslunicko ( 26. července 2020 13:25 )

politika max. jednoho dítěte v Afrických zemích, razantní antikoncepční, nevratná opatření,do té dobynebude nic fungovat. Neziskovky to je jen pytel blech nekonečného finančního tunelu za rádoby dobré věci. Chlapa přejdou roupi a je třeba ho naučit pracovat,aby si ve své domovině zkvalitnil žití a ne natahovat v Evropě sociálníc dávky, to jim bohužel jde nejlépe , jelikož Evropa je to skvěle naučila. Jak jednoduché, bohužel pro finanční politiku mocných a údajný mravní kodex neproveditelné..... tudíž rovnou pro nás cesta do záhuby !! Holt si musíme zvykat, že ty auta jsou prostě neovladatelná

horaIysa ( 26. července 2020 12:42 )

V Řecku se snad pohnou ledy, snad­...ht­tps://­glori­a.tv­/vide­o/Sfnt­P9jJmT­Bq3bJ6­vJkAb­TL7pg

Citronel ( 26. července 2020 11:05 )

Já bych podepsal nějakou petici s tím,že je u nás nechcem a vyvěsil jí na hranicích, oni si sáhnou do svědomí, otočí se a pojedou domů.Jestli vyhrají Piráti ,tak za tu dobu, než skončí, tak bude naše země nenávratně zahnojena.

Zobrazit celou diskusi