Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama se smutným koncem: Udusila se Simonka (†2,5) švestkou?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jel - 
26. července 2020
12:21

Tragická událost se stala tento týden ve slovenské obci Veľké Ozorovce. Malá holčička se tam zřejmě udusila švestkou přímo na ulici. Podle rodiny pochybili záchranáři, sanitka prý přijela až za 45 minut. Když dorazila na místo, holčička ještě žila.

„Já jsem se koupal a najednou slyším, že někdo volá o pomoc, tak jsem vyšel ven a vidím, že dítě se dusí,“ popsal situaci pro TV JOJ příbuzný nebohé holčičky. Podle něj nastaly komplikace poté, co holčička snědla švestku. „Mamka říká: ,Co je, co ti je?' Nato jsme spatřili na silnici švestku, ona zvedla ruku a v ní měla švestky,“ řekl.

Dusící holčičce se snažili pomoct příbuzní, všechny pokusy však byly marné. Jakkoliv se snažili dostat Simonce švestku z krku, nedařilo se jim to, mezitím už k místu vyrazili záchranáři a dokonce vrtulník. Dívence už však pomoci nedokázali. Otec Simonky však tvrdil televizi, že pomoc přijela až za tři čtvrtě hodiny. „Oni nechají člověka umřít? Za 45 minut? Vždyť oni tu měli být za 15 minut. A ta operátorka jen mluví a mluví, ale nic z toho,“ postěžoval si.

Toto tvrzení však popřel mluvčí záchranné služby. „Operátor dával pokyny rodičům, jak poskytnout první pomoc, a okamžitě vyslal posádku zdravotní služby, ve 14:48, na uvedenou adresu. Tato posádka tam dorazila v 15:05, což znamená čas dojezdu 17 minut,“ uvedl mluvčí operačního střediska Jozef Minár.

Rodina se však prý chce obrátit na policii, protože ze smrti viní záchranáře, kteří už dívence po příjezdu nedokázali pomoci. Byla nařízena soudní pitva, ale lékař na místě vyloučil cizí zavinění.

Jirik-ta ( 26. července 2020 14:32 )

nohama vzhůru, rána do zad a švestka je venku-šťouchání vařečkou ani prstem je k ničemu.

zapletalikovi ( 26. července 2020 12:41 )

Tak jak to popisujete, včetně reakce rodiny... nebyla to náhodou naše protěžovaná bronzová ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání