Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při honbě za zlatým pokladem zemřelo šest lidí: Jeho majitel oznámil polohu

Autor: shp - 
28. července 2020
21:17

Při jeho hledání zemřelo šest lidí. Zlatý poklad v přibližné hodnotě 69 milionů korun, který před deseti lety ukryl v amerických Skalnatých horách podivínský boháč, spisovatel a obchodník s uměním Forrest Fenn (89), byl konečně nalezen. Muž, který ho ukryl, nejdřív nechtěl prozradit, kde ho schoval, ale aby uklidnil mysl ostatních pátračů, šel nakonec s pravdou ven.

Forest Fenn odhalil, že jeho zlatý poklad, jehož cena je odhadována na zhruba 69 milionů korun, byl po celou dobu ukryt ve Wyomingu. Spousta lidí přitom tvrdila, že jde o výmysl a žádný poklad neexistuje. Fenn v roce 2010 vydal memoáry, v nichž byla i báseň s nápovědou, kde se poklad nachází.

Poklad ukrytý ve Skalnatých horách

Boháč totiž bojoval s rakovinou a vypadalo to, že jí podlehne. Zákeřnou nemoc ale nakonec porazil. Fenn letos ohlásil, že byl 6. června poklad nalezen. Nejdřív se zdráhal přiznat, kde to bylo, ale nakonec to po souhlasu nálezce prozradil. Podle vlastních slov chtěl totiž přinést klid duším těch, kteří po pokladu dlouhé roky od Nového Mexika až po Montanu, kde se Skalnaté hory rozléhají, pátrali.

Minimálně šest lidí to podle Daily Mailu stálo život. Rozzlobení pozůstalí dokonce tvrdili, že celá honba za pokladem je naprostý nesmysl a že neexistuje. „Truhla s pokladem byla nalezena mužem, se kterým jsem nekomunikoval od roku 2018,“ oznámil sám Fenn. Nakonec prozradil i místo, kde byl poklad plný zlata, cenných mincí a starožitností nalezen.

Nálezce jmění souhlasil s odhalením

Nálezce rozumí, jak důležité je uzavření příběhu pro mnohé pátrače. Poklad byl nalezen ve Wyomingu,“ uvedl Fenn s tím, že jedné pohádce je konečně konec. O koho jde, je samozřejmě nejasné. Důchod má ale dotyčný zřejmě zajištěn. Hledači pokladů ale přišli o jeden z nejvášnivějších důvodů pro svou zálibu...

kecamaprotiviru ( 28. července 2020 23:11 )

Podle ceny tedy šlo o cca půl metráku zlata.

Zobrazit celou diskusi