Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (7) při koupání uvízl v zatopené jeskyni: Zachránila ho ruka trčící ze země

Autor: ran - 
30. července 2020
17:52

Dědeček na chvilku přestal sledovat svého vnuka (7), který se právě koupal v řece. Když obrátil oči zpět k hladině, po chlapcovi nebylo nikde ani vidu, ani slechu. Do následného pátrání se pustila celá vesnice. Z chlapce byla dlouhé minuty vidět jenom ruka! 

Když se nad ním slehla voda, dědeček a s ním další lidé z vesnice začali ztraceného chlapce zoufale hledat. Jeden z nich při pobíhání po břehu najednou spatřil chlapcovu útlou ručku vyčnívat ze země. Fotky spojených dlaní zachránce na zemi a vyděšeného kluka pod zemí obletěly svět. Stalo se tak v čínské provincii Če-ťiang 22. července 2020.

Vnouček se při koupání dostal nešťastnou náhodou do zaplavené podzemní jeskyně, ale naštěstí našel způsob, jak o sobě dát vědět. Lidé a posléze přivolaní hasiči začali proláklinu v zemi rozšiřovat a dodávat chlapci odvahu. Po celou dobu se hošík svého zachránce nepouštěl a trpělivě čekal, až opět spatří jasné světlo na povrchu. 

Nakonec se ho lidem šťastně podařilo vytáhnout během 10 minut od té doby, co ho ve škvíře v zemi našli. Od teď si malý plavec jistě bude dávat pořádný pozor na nástrahy řeky. Dostat se podruhé do podobné situace už určitě zájem mít nebude. 

zmroote ( 4. srpna 2020 16:30 )

To překládal jantar

Zobrazit celou diskusi