Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Třásla jsem s ní.“ Matka našla malou Kim (†9) mrtvou v posteli, o nákaze nikdo nevěděl

Autor: kso - 
28. července 2020
18:56

Devítiletá holčička jménem Kimora Lynum z Floridy zemřela v pátek 17. července ve vysokých horečkách, v nemocnici však nepodstoupila test na koronavirus. Ještě pár hodin před svou smrtí vypadala, že se její stav lepší. Hrála si dokonce s kamarády. Je pátým dítětem, které na Floridě s koronavirem zemřelo, a také nejmladší obětí nemoci covid-19 ve státě.

Devítiletá Kimora zemřela ve spánku na nemoc covid-19. Šla se jen vyspat poté, co si hrála s kamarády. Několik dní před její smrtí byla převezena do nemocnice, protože její teplota vystoupala na téměř 38 stupňů. Na koronavirus ji však netestovali. Lékaři usoudili, že se jedná jen o infekci, a poslali ji domů. 

Její zděšená matka ji nalezla v bezvědomí. Krátce předtím si Kim stěžovala, že je unavená. Její babička se pokoušela o první pomoc, ale dívku nezachránila. Až po smrti jí byla zjištěna nemoc covid-19, kterou koronavirus způsobuje. Její rodina uvedla, že nevědí, kde mohla virus chytit, píše deník DailyMail. Vypadala prý zdravě, ve škole nebyla a celé léto trávila doma s rodinou. Z informací hygieniků to vypadá, že nebyla ani s nikým nakaženým v kontaktu.

„Třásla jsem s ní, křičela na ni,“ uvedla pro televizní stanici WCJB-TV její matka Mikasha Youngová Holmesová. „Volala jsem na svoji matku a říkala jí, ať přijde za mnou, protože Kim nedýchala.“ Babička Mashell Atkinsová dodala, že udělala, co mohla, aby Kimoru zachránila. Holmesová dodala, že nemohla uvěřit, že Kim na nemoc covid-19 netestovali, i když měla horečku. „Myslela jsem, že jim to dojde, když jí změřili teplotu,“ řekla. Sama se na koronavirus nechala otestovat, na výsledek však stále čeká, napsal DailyMail.

Zoufalá prosba rodiny směrem ke guvernérovi

Krátce předtím, než Kim zemřela, nejevila žádné známky nákazy. Vypadalo to, že se její zdravotní stav zlepšil, uvedla její rodina. Neměla ani žádné další zdravotní potíže. „Kimmie strávila den s rodinou a kamarády a měla výbornou náladu,“ popsala její rodina. „Večer řekla své matce, že je unavená a půjde si lehnout. O chvíli později se na ni její matka přišla podívat a zjistila, že nedýchá.“ Kimořina tragická smrt přišla pouhé tři měsíce poté, co byl zastřelen její otec, uvedli její příbuzní.

Kimořina rodina nyní prosí guvernéra Floridy Rona DeSantise, aby si ještě rozmyslel otevírání škol. Stát je totiž stále ničen koronavirovou epidemií. Momentálně je po Kalifornii nejpostiženějším státem, v sobotu zaznamenala 414 511 potvrzených případů viru. Od 4. července stoupl počet hospitalizovaných o 79 procent, uvádí DailyMail s odvoláním na tamní hygieniky. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa