Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exministryně v odvážných plavkách a Feri ponořený v bazénu. Politici si užívají dovolené

  • Autor: Jakub Veinlich - 
    29. 7. 2020
    05:15

    Parlamentní prázdniny vyhnaly na dovolenou také politiky. I když většina tráví dovolenou většinou v Česku, jsou i tací, kteří vyrazili k moři. Rodinnými fotkami tu a tam plní sociální sítě. K vidění je tak například odvážná fotka bývalé několikadenní ministryně spravedlnosti Taťány Malé (ANO) v plavkách, nebo Dominik Feri v bazénu v Portugalsku, který si utahuje ze svého opálení. Petr Gazdík (STAN) se zas ukázal se svou manželkou v lázních a Marek Výborný (KDU-ČSL) vyrazil poprvé od smrti své manželky i s dětmi na letní prázdniny na kola.

  • 1.Babiše čeká Řecko

    Jako jedna z prvních nechala nahlédnout do svého rodinného alba manželka premiéra Andreje Babiše, Monika Babišová. Svou původně týdenní dovolenou v Chorvatsku si i se synem Frederikem o pár dní protáhla. Sluníčka si užívali jak na ostrově, tak na moři. Závěr dovolené totiž strávili u kamarádky na lodi a brouzdali tak Jadranem.

    Samotný premiér mezitím objížděl české lázně, kde se koupal například v bahně. V druhé polovině léta by měla celá rodina odletět na slibovanou dovolenou do Řecka. Babiš kvůli tomu prý čeká peklo. Podle svých slov tím ale plní přání své dcery Vivien, která 28. července, tedy jen den před třetím výročím svatby Babišových, oslavila 20. narozeniny.

    Video  Babiš lázeňský a jeho koronaléto: Bahno, nejlepší masáž v životě a relax v Třeboni i Mariánkách  - Facebook - A. Babiš
    Video se připravuje ...

    „To je skandál, to mi všichni vyčítají (...) Co se týká Kréty - minulý rok v červenci zkrátka mi koronavir nezavolal, abych nezaplatil ten hotel dopředu a moje dcera mi řekla: Tati, musíme tam jít. No, tak jsem to zaplatil v hotelu, slíbil jsem to dceři. Vím, co to zase bude. Bude to peklo, Babiš vyzýval utrácet doma a dovolil si jít do Řecka, no to je skandální. Moje paní je teďka dokonce v Chorvatsku. Jo, tak udělám výjimku, ale moje dcera je pro mě strašně důležitá, rodina je pro mě strašně důležitá, tak s dovolením všichni ti moji kritici a nepřátelé, snad to rozchodí,“ uvedl premiér pro Rádio Impuls.

  • 2.Odvážná fotka exministryně

    Taťána Malá proslula především tím, že byla nejkratší dobu ministryní spravedlnosti. Vaz jí zlomily diplomové práce, včetně té o chovu králíků z roku 2005. Malá se z ministerstva poroučela po třinácti dnech. Následně se v rozhovoru pro Blesk Zprávy málem rozplakala. Uvažovala tehdy dokonce i o konci ve Sněmovně a chtěla se více věnovat rodině.

    „V rodině jsem měla obrovskou podporu. Manžel, ačkoli to se mnou nemá úplně lehké, mi byl podporou,“ řekla po odchodu z ministerstva. Mandát si nechala, manželství ale neudržela. A tři děti školou povinné tak vychovává sama. „Byla to největší změna, naše manželství tu divočinu prostě nevydrželo,“ přiznala loni v listopadu pro Blesk Zprávy Malá.

    Na sociálních sítích „nový“ rodinný život často dokumentuje fotkami. K vidění je tak například momentka, jak její dcera stojí na štaflích a maluje pokoj.

    Před pár týdny poslankyně přišla také o post předsedkyně jihomoravské buňky ANO. Malá ovšem netruchlí a stejně jako po rozvodu dráždí internet fotkami z dovolené. Tentokrát se pochlubila selfie v odvážných plavkách. Místo ale nespecifikovala.

  • 3.Feri v Portugalsku

    Zatímco většina poslanců a ministrů nabádá Čechy, aby letos trávili dovolenou v tuzemsku, jeden z nejmladších zákonodárců Dominik Feri (TOP 09) vyrazil po koronavirové oslavě na Karlově mostě do Portugalska, kde si s partou pronajal podle svých slov vilu. „Náš domov na dalších pár dní za cenu pronájmu chalupy na Vysočině. Zvláštní doba,“ přidal k jedné z fotek na svém instagramu.

    Dominik Feri (TOP 09) vyrazil na dovolenou do Portugalska. Prý je tam levněji než v Praze. Dělá si srandu, že se snad na "stará kolena i opálí" (červenec 2020) Dominik Feri (TOP 09) vyrazil na dovolenou do Portugalska. Prý je tam levněji než v Praze. Dělá si srandu, že se snad na "stará kolena i opálí" (červenec 2020) | instagram/ChocoAfro

    A připojil také snímek z bazénu, kde vyčnívá jeho pověstně afro. „Já se snad na starý kolena opálím,“ přidal komentář. Dovolenou si po státnicích na právech užívá také s lahví piva u místních pláží. „Je to tu hezký a stojí to tady míň než v Praze,“ pochvaluje si lisabonské ceny.

  • 4.Pirátka Richterová čte za chůze

    Zatímco předseda Pirátů Ivan Bartoš netrpělivě očekává narození svého prvního potomka, první místopředsedkyně strany a poslankyně Olga Richterová brázdí české luhy a háje. Aktuálně dovolenkuje na Šumavě. Sestra dalšího pirátského poslance Mikuláše Ferjenčíka má ve svém veřejném kalendáři naplánovanou dovolenou od 26. do 31. července.

    Nejvíce si podle svých slov Richterová odpočine na kole a v přírodě. „A taky ve vlaku, když jedu bez dětí a mohu jen tak pozorovat okolí a číst si,“ řekla letos v květnu pro Deník. Děti má dvě – je jim 2 a 6 let.

    „Takhle to může vypadat, že se mnou rodina tráví pohodovou dovolenou na Šumavě. Jenže se mi podařilo rozečíst jeden strhující román, a už jsem zjistila, že se dá číst i za chůze. A rozhodně o přestávkách, když všichni houbařej,“ pochlubila se fotkou ze Šumavy s mladším ze synů za zády.

    „Je o hudebním nástroji a válce, byl zfilmovaný a čtu ho v anglickém originále. Není starší než čtvrt století,“ dodala víc k obsahu rozečtené knihy. „A otázka za 2 miliardy: co si při odpočinku v českých a moravských luzích a hájích letos čtete vy?“ přidala pak anketní otázku. Fotka měla v úterý dopoledne sice 102 lajků, odpověď na otázku ale žádná.

  • 5.Výborný poprvé o prázdninách bez manželky

    Úplně jiné letní prázdniny než v loňském roce prožívá rodina bývalého předsedy KDU-ČSL Marka Výborného. Ten je na své tři děti od loňského roku totiž sám. Manželka Markéta náhle v září zemřela. Aby měl Výborný větší čas na své děti, vzdal se křesla předsedy lidovců, což se mu později hodilo dvojnásob. Děti totiž musel obstarat i v době, kdy byly zavřené školy kvůli opatřením vlády v rámci koronavirových opatření.

    Týden v červenci strávil poslanec i s dětmi Amálkou, Míšou a Vendelínem v Moravskoslezském kraji, kde tou dobou hygienici opět zavedli nošení roušek a přidali z minuty na minutu další opatření proti šíření nákazy covid-19.

    „Právě končíme s dětmi úžasnou týdenní rodinnou dovolenou na Jablunkovsku a světe div se v Moravskoslezském kraji. Je tu nádherně, krásné Beskydy, milí lidé, lidové tradice, sýry, památky... Stojí za to, sem vyrazit! pochlubil se fotkami z rodinného výletu a nabádal lidi k ohleduplnosti.

    „Žádný konec světa se tu nekoná, stačí prostá lidská ohleduplnost, ale to přece vždy, ne? Jen přibalte roušky do obchodů či na návštěvu Polska. Jinak pohoda. A pokud byste nevěděli kam, vřele doporučujeme úžasný Penzion Ovečka v Nýdku,“ přidal i pár užitečných typů a rad.

    Dovolenu Výborný začíná každoročně Expedicí Apalucha. Té letošní se účastnilo podle jeho facebookových zpráv 16 tátů a asi 35 dětí. „Jako vždy super. Po včerejším výšlapu na Křemešník se dnes jdeme zapsat do Muzea rekordů v Pelhřimově...“ Jen se svými třemi dětmi pak začal Výborný dovolenou o týden později po krásách Slezska.

    Po smrti své manželky se Výborný vrhnul také naplno na typicky ženské práce. Svému synovi Vendelínovi upekl začátkem června k 11. narozeninám ořechový dort s čokoládovým a rumovým krémem.

  • 6.Schillerová na táboře

    Vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) svou dovolenou tráví tradičně hlavně v práci. Nejen že vždy finišuje přípravy na státní rozpočet na příští rok, i když letos má měsíc k dobru, ale také drží službu za premiéra při vládních prázdninách.

    Každoroční tábor Finanční správy ve Smilovicích nedaleko slapské přehrady si ale nenechala ujít ani letos. „Pozvánku na letní tábor dětí zaměstnanců Finanční správy ČR do Smilovic nikdy neodmítnu. S dětmi je prostě dobře,“ pochlubila se fotografií s malými táborníky Schillerová.

    Vloni Schillerová vyrazila na pár dní k moři na Mallorce. Letos prý bude ve chvílích volna především se svou rodinou na Moravě. „Stále platí, že dovolenou neplánuji. Nouzový stav sice skončil, ale dopady koronavirové krize na naše hospodářství trvají dál,“ řekla Schillerová Blesk Zprávám s tím, že stále pracuje na mírnění dopadů, i když ji opozice za řadu kroků kritizuje. „Ve chvílích volna budu se svou rodinou na Moravě, možná navštívíme lázně,“ zatím prý ale přesně neví, kdy to bude.

  • 7.Šlechtová vyrazila s dětmi a Rambohafíkem

    Dovolenou v přírodě, částečně v Česku a částečně v zahraničí, tráví také bývalá ministryně pro místní rozvoj a obrany Karla Šlechtová (za ANO). Na výlet na Okoř vzala i svého psa, kterému dnes neřekne nikdo jinak než Rambohafík. „Prostě nádhera, ta naše země,“ připsala k fotce ze středočeské zříceniny se psem v ruce.

    Další fotografie pak přidala ze severních pláží. „Není třeba jezdit jen na jih, takový kemping na pláži u Severního moře stojí také za to,“ zvěčnila se poslankyně na facebook.

  • 8.Skaut Gazdík s manžekou v lázních

    O bývalém předsedovi hnutí Starostové a nezávislí jsou známé dvě věci. Je skaut – má přezdívku Nek a má také velkou rodinu. Je otcem čtyř dětí. Léto Gazdík začíná tradičně na Velehradě při setkání Lidí dobré vůle. Ani letošní ročník věnovaný lidem v první linii nevynechal. O pár dní později už byl na další tradiční akci – na skautském táboře střediska Suchá Loz. Tedy obce, kde je stále místostarostou. I někdejší místopředseda Poslanecké sněmovny tráví léta v Česku.

    A i on dokumentuje své výlety a pobyty na facebooku. „Na kole u Seče... úžasné! Doporučuji! Kam se hrabe Havaj...,“ pochlubil se na vyhlídce s batohem na zádech. A v Lázních Luhačovice pak ukázal také svou ženu Evu.

  • 9.Zeman versus Čaputová

    Zatímco českého prezidenta Miloše Zemana nebylo při dovolené příliš vidět – trávil ji prý na zámku v Lánech, do Nového Veselí na Vysočině nevyrazil - slovenská prezidentka se ukázala s dcerami i první frajerem Jurajem Rizmanem ve Vysokých Tatrách, kde trávila rodinný víkend.

    „Náš rodinný dovolenkový víkend ve Vysokých Tatrách pokračoval výletem ke Skalnatému plesu a na Lomnický štít. Výhled byl trochu zahalený mraky, ale potkala jsem tam skvělé odborníky ze SHMÚ a z Astronomického ústavu SAV. Podělili se s námi o velmi zajímavé informace o sledování počasí, změně klimatu či erupcích na sluníčku. A část cesty jsme se svezli na trojkolkách,“ přidala jako důkaz fotografie ve sportovním oblečení i helmě.

Evka4 ( 29. července 2020 12:53 )

nakobyl: No jo, ten hajzlík veřejně prohlašoval, že práce v PS je dobře placená brigáda, parchant škaredej. Ten za to ho--o dělání může zrajtovat celý svět

hasickajana ( 29. července 2020 07:28 )

to musela být panečku šichta, trefit to selfíčko se zavřenýma očima...
Já bych ji za ten odvážný a náročný počin ještě přidala cokoli, co si jen bude přát, když se kvůli plebsu tak dře

Matos7 ( 29. července 2020 06:57 )

Aby ne s jejich platy. S našimi důchody by jel tak do ***.tak jako mi

Deneček ( 29. července 2020 06:46 )

Vodní čapí hnízdo.

xxxx678 ( 29. července 2020 06:28 )

Dobrá lokalita, Dominiku. Lisabon, Algarve, ostrov Madeira. Věřte, mi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa