Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpověď modelky: Je to návyková dřina a nahota je samozřejmost!

3. srpna 2020 | 06:00

Modelka. Na první dobrou vám na mysli vytane představa o práci snů, která nabízí velkolepou slávu, obdiv a snadno vydělané tučné honoráře. Napříč společností kolují také nelichotivé řeči o „ramínkách na šaty“, naivitě a jednoduchosti křehkých dívek. Tato profese ale skrývá mnohem více a reálné příběhy modelek spolu s názory odborníků v módním odvětví vyvracejí nesmyslné mýty. Co se děje v zákulisí módních přehlídek očima modelky?

Aby modelka uspěla v tomto odvětví, musí být velmi disciplinovaná, trpělivá, rychle adaptabilní, musí disponovat vytříbeným chováním za doprovodu elegance, osobitého charizmatu a v neposlední řadě vizáží odlišnou od ostatních. To nám potvrdila i Veronika Poláková, majitelka modelingové agentury Verona, a o dalších předpokladech k této profesi říká: „Modelka vedle fyzických předpokladů musí mít velké odhodlání, ochotu cestovat, mít znalost jazyků a především musí být samostatná a zodpovědná, bez toho se v žádném případě neobejde. Příjemným bonusem jsou pak taneční nadání, ladné pohyby a trocha té teatrálnosti. Přehlídkové shows jsou totiž jakýmsi nemluveným divadlem.“

Co je ale za oponou velkolepé noblesní show v podobě uměleckého ztvárnění oděvů a předmětů od designérů, na kterou se chodí inspirovat nejen milovníci módy? Na to jsme se zeptaly mladé modelky Viktorie (její jméno jsme změnily vzhledem k ochraně osobních údajů), která působí v modelingu již 8 let.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Žaneta Podlahová