Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Moře vyplavuje záhadné lodě duchů plné mrtvých těl: Nové odhalení odkud a proč se berou!

Autor: shp - 
31. července 2020
06:00

Morbidní fenomén, obrovská záhada a tajemný úkaz. Dlouhé roky děsí obyvatele japonského pobřeží lodě duchů, které vyplavuje moře na severní části pevniny. Jde zejména o rybářské bárky, na jejichž palubách tlí hnijící mrtvoly. Nyní byla jedna z největších námořních záhad konečně odhalena.

Dlouhé roky vyplavuje moře u severního pobřeží Japonska rozlámané rybářské lodě. A to i více než tisíc kilometrů od místa, odkud vypluly. Daily Mirror informoval, že v roce 2017 bylo zaznamenáno sto vyplavených lodí. Nalezeno v nich bylo 35 těl, ale mrtvých bude z těchto neštěstí ještě víc, jelikož spousta z nich skončila v moři.

Jde o jasný nárůst, protože o rok dříve to bylo 66 vyplavených plavidel. Řada lidí se domnívala, že jde o plavidla z komunistické Severní Koreje, která by nikdy nepřiznala jejich ztrátu. Počasí v mořských vodách totalitního státu totiž nebylo v posledních letech dobré a výbava lodí byla zastaralá. Nakonec se ukázalo, že je to pravda. Důvod proč, je ale překvapivý.

Nečekané odhalení

Studie neziskové organizace Global Fishing Watch (Globální rybářská hlídka) zveřejněná v žurnálu Science Advances (Pokroky vědy) přišla s překvapivým odhalením. K zásadnímu zjištění přišla díky zkoumání satelitních záznamů ze severovýchodní Asie z let 2017 a 2018. Ty totiž odhalily stovky rybářských lodí Číny!

Jejich posádky podle všeho ilegálně provozovaly rybolov v severokorejských vodách. Naopak severokorejští rybáři pak museli kvůli vyloveným vodám zamířit do ruských a japonských teritorií. Jenže výbava jejich bárek byla tragická a posádky těchto lodí často našly při provozování své obživy smrt. O situace promluvil jeden z autorů studie Jungsam Lee.

Na vinně jsou prý čínští rybáři

Je pro ně příliš nebezpečné pracovat ve stejných lodích jako čínské traulery (rybářské lodě se sítěmi). Kvůli tomu jsou nuceni přemístit svou práci do ruských nebo japonských vod. To vysvětluje, proč se některé rozbité severokorejské lodě objevují na plážích Japonska,“ objasnil Lee.

Máte chuť na tajemný thriller? Dejte si další z případů, který řeší Oddělení Q - detektiv Carl Mørck a jeho pomocník, svérázný Asad. Adaptaci slavné detektivky Jussiho Alder-Olsena Vzkaz v láhvi sám způsobí mrazení v zádech...

zdravymozek ( 31. července 2020 13:24 )

Přiléhavé jméno!!!

nemocna ( 31. července 2020 12:01 )

S Čínany vůbec ani neobchodovat a Zeman je tahá k nám to chce zničit náš stát, ohrožovat občany? už aby nebyl prezidentem a cizince vypráskat za hranice je jich tady už víc než nás, to není ČESKÁ ZEMĚ ale guláš cizinců ze všech států a kontinentů

mikes15 ( 31. července 2020 08:50 )

A já tomu věřím. Číňani je terorizují a kradou. Buďmě rádi že s Čínou nesousedíme!

panda82 ( 31. července 2020 07:34 )

Co si ještě na nás vymyslíte, bububu, z kterého století máte potvrzené zprávy, něco kvalitního tam nemáte, nebo nesmíte

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání