Vilu prodává Julia Romaněnková, manželka bývalého zástupce ruského petrochemického gigantu Lukoil. Pozemek, na kterém vila stojí, koupila Romaněnková před deseti lety. Tehdy tu ale stál dům malíře Karla Svolinského vybudovaný na přelomu 60. a 70. let. Romaněnková měla povolení pouze k přestavbě poloviny objektu, dům však srovnala se zemí celý a na jeho místě krátce nato vyrostla „půlmiliardová“ vila, která coby nejdražší dům vede mimo jiné i žebříček magazínu Forbes.

Pět pater plných luxusu

Vyrostla tu tedy vila nová, s cihlovou fasádou, která v sobě kombinuje prvky kubismu a moderní technologie. Za její astronomickou částku může především unikátní interiér, který doslova křičí do světa, že se majitel nenachází v jen tak ledajakém domě. Ve třech nadzemních podlažích a dvou podlažích pod úrovní zahrady tak nechybí podlahy vykládané polodrahokamy, jako je ametyst nebo růžový onyx, špičkový mramor nebo prvotřídní francouzský křišťál.

I nábytek a celkové zařízení bylo vyráběno speciálně pro tento dům a to nikým menším než britským interiérovým designérem Clivem Christianem. Tento neobyčejný britský designér má na svědomí i vznik nejdražšího parfému na světě, který je zapsán v Guinnessově knize rekordů. Parfém spatřil světlo světa v roce 2005. Pouhých 10 flakonů o objemu 500 mililitrů bylo ručně vyrobeno z křišťálu, zdobeno osmnáctikarátovým zlatem a pětikarátovým diamantem. Jedna lahvička pak vyšla přibližně na čtyři miliony korun. Prodaly se všechny.

Prostorné 8+3

Celé první nadzemní patro zabírá pouze obývací pokoj s krásným výhledem do klidné zahrady a jídelna s kuchyní, která je vybavena špičkovými spotřebiči, o nichž sní každý kulinářský nadšenec. V dalších dvou nadzemních patrech je celkem pět ložnic, tři veliké šatny a čtyři luxusní koupelny. V podkroví se pak nachází pracovna s velkou terasou a vlastním kuchyňským koutem. Nový majitel ale bude mít i prostor pro seberealizaci. Dvě podlaží pod úrovní terénu jsou prázdná, a tak se tu nabízí hned několik variant využití - od dalšího samostatného bytu po luxusní wellness. Nebo nový majitel přistoupí zcela k jinému řešení?

Bezpečí nade vše

Takto luxusní sídlo je také třeba patřičně hlídat. Nejpokročilejší bezpečnostní systém má na starosti umělý mozek vily Smart house, který celý objekt řídí. Zapomeňte na klíče od domu, sem se dostanete pouze na otisk prstu. V každé místnosti je 360stupňová kamera a ovládací panely jednotlivých systému zdobí krystaly jak jinak než od Swarovského.

Důvod prodeje? Majitelka je v exekuci

Důvod, proč je takto luxusní vila na prodej zrovna nyní, je vcelku prostý a ne moc romantický. Podle zjištění MF DNES je jediná česká firma Julie Romaněnkové s názvem Izba od minulého měsíce v exekuci. Izba vlastní podle katastru nemovitostí jen lesní pozemek v Jevanech u Prahy. A právě podíl Romaněnkové v této společnosti je od konce června postižen exekucí. Dlužná částka je podle listin v obchodním rejstříku téměř tři miliony korun. Na „půlmiliardové“ vile v Bubenči však není žádné omezení vlastnictví a exekuce se jí tak netýká, stejně jako bytu v centru Prahy ve Veleslavínově ulici, který Romaněnkové rovněž patří.

Fotogalerie
24 fotografií