Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zloděj chtěl seniorce ukrást mobil: Odvážná babička mu strhla helmu a zbila ho s ní

Autor: ran - 
30. července 2020
21:26

Pouliční krádeže mobilů a dalších osobních předmětů přímo z rukou lidí jsou v některých částech Latinské Ameriky poměrně časté. Na sociálních sítích nyní koluje video, které zachycuje jednu takovou akci. Dva muži si troufli na starší ženu. Jestli si ale mysleli, že babička bude snadná kořist, pořádně se spletli. 

V neděli kamery v kolumbijském Santanderu zachytily zajímavé rozuzlení jedné pouliční krádeže. Záběry pocházejí z kamery umístěné na domě. Je na nich vidět postarší žena, jak odpočívá v houpacím křesle a cosi si prohlíží na mobilu. Idylku jí ale vzápětí překazí dva mladíci na skútru.

Stroj zastavuje nedaleko. Jeden z mladíků sesedá a vydává se směrem k ženě. Tváří se při tom jakoby nic. Když prochází kolem, vrhá se babičce po smartphonu. Akce byla v mladíkově hlavě prostá a rychlá prácička. Trochu se ale přepočítal, babička se jen tak nedala.

Útoku se začala zuřivě bránit a o mobil se s mladíkem přetahovat. Ve chvíli, kdy se zlodějíček k mobilu přece jen dostal, mu žena hrábla po řemeni, který mu držel helmu na hlavě. Mladík sice držel mobil, babička ale zase jeho ochranu hlavy. Ničeho se nebála a odvážně neotesance začala mlátit hlava nehlava. Ten se dal na útěk. Při něm podle záběrů ještě něco sebral ze země. Zdá se, že šlo o ukradený mobil.

Babička tak zřejmě nakonec o svůj mobil přišla, nedala ho však jen tak bez boje. Mladíkovi dala na pamětnou a k tomu si nechala jeho helmu jako vzpomínku na den, kdy skoro uchránila mobil před pouličními zloději.

Všímavý divák si na záběrech také může všimnout druhého houpacího křesla, v němž se po celou dobu nevzrušeně povaluje jakási osoba mužského pohlaví. Jak vidno, proti oloupení nebohé staré paní nehnul ani prstem.

frantacizek ( 30. července 2020 23:03 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání