„Služba UberX spoléhá v Brně výhradně na profesionální licencované řidiče taxi. Je navržena plně v souladu s českou legislativou, která stanovila jasné a rovné podmínky pro provoz taxislužeb,“ sdělila společnost.

V Brně byla po Uberu poptávka. Jen během minulého roku si v aplikaci zkoušelo jízdu s Uberem marně objednat na 85 000 lidí.

V moravské metropoli si Uber jako svého partnera pro spuštění služby vybral společnost City Taxi, která je jednou z největších českých taxislužeb a v Brně má více než 60 licencovaných řidičů.

Dohodli se

„S Uberem jsme v posledních týdnech absolvovali intenzivní jednání, na základě kterých se tato společnost rozhodla své služby v Brně spustit. Vstup Uberu do Brna umožnila novela zákona, která vytvořila jednotná a jasná pravidla pro klasické i tzv. alternativní taxislužby," uvedl  brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS) a dodal: „S příchodem nové služby lidé získají pestřejší nabídku přepravních možností, obvyklých již v řadě evropských měst.“

VIDEO: Útoky na Uber řidiče v Brně před třemi lety: Taxikáři jim zablokovali cestu, polepili auto, vypustili gumy a vyhoržovali jim.

Video
Video se připravuje ...

Útoky na Uber řidiče v Brně před třemi lety: Taxikáři jim zablokovali cestu, polepili auto, vypustili gumy a vyhoržovali jim. Jiří Nováček

Fotogalerie
10 fotografií