Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena mrtvého státního tajemníka (†38) je v bezvědomí. Adoptovaný syn (2) může osiřet

Autor: sova, simao - 
30. července 2020
15:32

Tragický osud státního tajemníka slovenského ministerstva kultury Vladimíra Dolinaye (†38) a jeho pozůstalých má další vývoj. Spolu se svou manželkou Zuzanou (34) si před necelými třemi lety adoptovali synka Adriana (2,5), kterému nyní hrozí hořká budoucnost. Pokud dojde na nejhorší, zůstal by totiž chlapec bez obou rodičů.

Manželka Dolinaye utrpěla při autonehodě, která se stala jejímu muži osudnou, vážná zranění a musela být vrtulníkem transportována do nemocnice.

„Můžeme potvrdit, že pacientka byla leteckou záchrannou službou převezena do fakultní nemocnice v Nových Zámcích. Pacientka je toho času v bezvědomí, v kritickém stavu na Klinice anesteziologie a intenzívní medicíny,“ řekl Novému Času mluvčí nemocnice Ján Baček.

Zraněn byl při nehodě i malý chlapeček

Podle informací média si z nehody odnesl zranění i malý syn Dolinayových. Konkrétně šlo o prasknutí dolní časti levé holeně a pohmoždění nohy. Ve stabilizovaném stavu měl být v neděli převezen z komárenské nemocnice do zařízení v Bratislavě.

K tragické autonehodě došlo v katastru města Komárno. Řidič vozu Kia Sorento vjel do protisměru a zrazil se s Dacií Logan, ve které seděl Dolinay s manželkou a synkem. Obě auta skončila zdemolovaná v příkopu. Dva muži z protijedoucího vozu Kia měli vyváznout s otřesem mozku a lehčími zraněními.

„Okolnosti jsou ve stadiu vyšetřování. Vyšetřovatel policejního sboru zahájil trestní stíhání za trestné činy usmrcení a ublížení na zdraví,“ uvedla o víkendu policejní mluvčí v Nitře Renáta Čuháková.

Otázky kolem pohřbu

Podle informací Nového Času bylo tělo zesnulého Dolinaye převezeno na pitvu, která ukáže, zda měl v těle návykové látky. U řidiče druhého vozu měla být provedena dechová zkouška s negativním výsledkem.

Kdy státního tajemníka pohřbí, zatím není známo. „V této chvíli vám neumíme odpovědět na tuto otázku, protože situace je dost komplikovaná. Nevíme, zda pohřeb bude veřejný, nebo neveřejný. Pokud bude veřejný, určitě budeme o tom informovat,“ řekl serveru mluvčí resortu kultury Matúš Bystriansky.

 

zapletalikovi ( 30. července 2020 16:59 )

Tak snad měli rodinu, ne? Má babičky, tety... Zase nedělejte ze Slováků takové nelidy.

Zobrazit celou diskusi