Služba v královském paláci sice nebude nic snadného, ale pomáhat si při ní drogami? To je už hodně silná káva… A až do hořkého konce si ji nyní musí vychutnat nejdéle vládnoucí anglická vladařka, královna Alžběta II. Jeden z jejích osobních tělesných strážců byl totiž zatčen poté, co po něm zbyl tajemný bílý prášek na toaletách St. James’s Palace, tedy jednoho z nejstarších paláců v Londýně. Tyto prostory využívala pouze královnina ochranka...

Vyšetřování postupovalo velice rychle a záhy ukázalo na jednoho z mužů z Coldstream Guards, což je nejstarší pluk v britské armádě. Vznikl dokonce už během anglické občanské války v 17. století a pyšní se nejstarší vojenskou pochodovou kapelou.

Těmto speciálně vycvičeným mužům se přezdívá „Lilywhites“ a mohou se pohybovat jak ve Windsoru, tak i v Buckinghamském paláci. Slouží totiž, mimo jiné, i jako ochranka pro členy královské rodiny. Jenom horko těžko se dá uvěřit tomu, že jeden z takovýchto elitních vojáků propadl drogové závislosti!

VIDEO: Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem.

Video
Video se připravuje ...

Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem. Reuters

Důkazy však byly jasné. Policie prohledala bodyguardovo auto i jeho pokoj, a našla mezi jeho věcmi neuvěřitelných devět pytlíků kokainu a ketaminu, tedy drogy řadící se svými účinky mezi anestetika. Muž byl ihned zatčen královskou vojenskou policií, a až do skončení vyšetřování byl odvolán ze všech ceremoniálních povinností. „Můžeme potvrdit, že voják ze stráže Coldstream byl zadržen pro podezření z držení drog. Nadále by to ale nebylo vhodné komentovat,“ řekl mluvčí armády britskému webu MailOnline.

Královna Alžběta je z toho jistě velice rozmrzelá, na své vojáky nedala dopustit. A oni zase na ni – v červnu jí dokonce uspořádali speciální vojenskou přehlídku, která jí měla vynahradit velkou narozeninovou oslavu. Ta se vzhledem k pandemii viru covid-19, která v současné době zuří ve Velké Británii, konat nemohla. Muži s typickými vysokými čepicemi z medvědí kůže pochodovali »jenom pro ni« za hudebního doprovodu po jednom z hradních nádvoří hradu Windsor, kde se vladařka i se svým manželem, princem Philipem (99), ukrývá před možnou nákazou koronavirovým onemocněním. To by pro ně totiž mohlo být, vzhledem k jejích vysokému věku, fatální.

VIDEO: Ikonické outfity britské královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické outfity britské královny Alžběty II. youtube.com_RoyalFashionChannel/bpž; profimedia

Fotogalerie
89 fotografií