Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pyramidy mimozemšťané postavili, tvrdí Elon Musk. Egypt: Uvnitř se skrývá důkaz opaku

Autor: tsv - 
4. srpna 2020
21:30

Egypt vyzval slavného podnikatele a zakladatele společnosti SpaceX Elona Muska k návštěvě antických pyramid. Učinil tak po jeho nedávném příspěvku na twitteru, ve kterém tvrdí, že tyto monumenty postavili mimozemšťané. Podle egyptských odborníků je opak pravdou a samotný důkaz se skrývá přímo uvnitř pyramid.

Ministryně mezinárodní kooperace Rania al-Mashat jakékoli přičinění mimozemšťanů odmítá a zve Muska k návštěvě pyramid, ve kterých se podle ní a místních expertů nachází jasný důkaz, že monumenty byly vystavěny Egypťany. Důkazem mají být hrobky, které sloužily pro uložení faraonů.

Na tweet, který Elon Musk zveřejnil v pátek 31. července, odpověděla sama ministryně al-Mashat.

„Pyramidy postavili mimozemšťané, očividně,“ sdílel podnikatel na twitteru.

Ministryně čeká na Muska

Ministryně odpověděla následovně: „Vaši práci sleduji s velkým obdivem. Zvu vás a SpaceX k prozkoumání starých psaných děl pojednávajících o tom, jak byly pyramidy vybudovány, a k prohlídce hrobek uvnitř. Pane Musku, čekáme na vás.“

Řediteli automobilky Tesla odpověděl i archeolog Zahi Hawass v krátkém videu, které zveřejnil na sociálních sítích a ve kterém mluví o Muskovu prohlášení jakožto o halucinaci.

Hrobky v pyramidách byly objeveny v devadesátých letech 20. století. Zachovalo se přes 100 pyramid a většina z nich byla vystavěna jako hrob pro egyptské krále. Nejproslulejším monumentem je slavná pyramida v Gíze.

Video  Mladík vyšplhal až na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy  - YouTube/Andrej Ciesielski
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi