Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Rodiče nechali synka (12) testovat na koronavirus: Umírá na leukemii, šokovali je lékaři

Autor: jel - 
4. srpna 2020
12:38

Dvanáctiletý Cody Lockey z anglického hrabství Durham se necítil dobře. Jeho rodina se domnívala, že by mohl mít koronavirus, a proto ho vzali na testy do nemocnice. Tam je čekal obrovský šok. Místo nákazy virem lékaři chlapci diagnostikovali agresivní formu rakoviny.

U Codyho se na konci července objevily vysoké teploty a zimnice, stěžoval si také na bolesti ve slabinách a bocích. Když se jeho stav za tři dny nezlepšil, jeho maminka Lisa Marie Harryová se domnívala, že by mohlo jít o koronavirus. Vzala proto svého synka do nejbližší nemocnice na testy.

Přestože test byl negativní, lékaři rodině sdělili mnohem horší zprávy. Chlapec trpí leukemií, agresivní formou rakoviny, která napadá bílé krvinky. Toto onemocnění může mít stejné příznaky jako covid-19, jakými jsou například horečka, zimnice, únava a bolest kostí.

„Cody měl tři dny bolesti, mysleli jsme, že by to mohl být koronavirus,“ popsala pro Daily Mail máma chlapce. „V nemocnici nám lékaři řekli, že se jim nelíbí barva jeho kůže, že je moc bledý. Pak nám řekli, že má rakovinu,“ dodala smutná maminka s tím, že jim bylo řečeno, že chlapec musí ihned podstoupit chemoterapii, jinak může zemřít během několika týdnů. 

„Bojí se, že umře. Rakovinu máme v rodině. Codyho sestřenice, moje dcera, zemřela na rakovinu střeva před dvěma lety v pouhých 32 letech,“ řekla teta nemocného chlapce Nicola Ann Cooková.

Video  Ondřej - léčba leukémie pomocí geneticky upravených bílých krvinek  - FN Motol
Video se připravuje ...

lunatic ( 4. srpna 2020 15:31 )

Konstatování ze článku:"Rakovinu máme v rodině .... atd." - navzdory této skutečnosti však lehkovážně plodí potomky - co dodat? Příroda sama selektuje ty poněkud kvalitativně zaostávající kusy a tedy se na názor lidí příliš neohlíží ,ponechme i stranou,zda je to správné,či ne.Nositelé silných genů jsou pokračovatelé lidského rodu - obvykle skonají ve vyšším věku a obejdou se i bez pomoci doktorů

Zobrazit celou diskusi