Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Miliardáře odsouzeného na 9 let našli v Praze: Do vězení zatím nepůjde

Autor: shp - 
3. srpna 2020
17:55

Českým policistům se podařilo najít hledaného slovenského miliardáře Jozefa Majského (74). Ten byl za vícero finančních podvodů odsouzen na 9 let vězení. Hospitalizován je na psychiatrii v Praze. Ale právě to, že se nachází v nemocnici, brání strážcům zákona v dalších krocích.

„Na základě získaných poznatků od oddělení cílového pátrání slovenské policie začali čeští kolegové prověřovat místa, na kterých se mohl zdržovat právoplatně odsouzený Jozef Majský. Prvotní prověrky nevedly k žádanému výsledku. Získané indicie napovídaly, že se odsouzený začal skrývat,“ uvedli slovenští policisté na facebooku.

Miliardář je v pražské nemocnici

Čeští policisté ho nakonec vypátrali v pražské nemocnici. Výše zmínění lékaři brání orgánům činným v trestním řízení v dalším postupu. Z toho důvodu je osoba Jozefa Majského nadále vedená mezi hledanými osobami,“ vysvětlili strážci zákona zdravotní a právní problémy v případu.

Slovenská policie si nakonec pochválila spolupráci s českými kolegy. „I když tento případ ještě neskončil žádaným závěrem uvedeným v evropském zatýkacím rozkazu, je to další důkaz skvělé spolupráce pátracích týmů Policie České republiky a policejního sboru,“ dodali na sociální síti.

Klienty obrali o 50 miliard

Jozef Majský byl právoplatně odsouzen na devět let vězení v kauze podvodů tzv. nebankovek – společností Horizont Slovakia a BMG Invest. Těm se podařilo před krachem vylákat od klientů v přepočtu přes 50 miliard korun. V jaké base miliardář skončí a jestli vůbec, je zatím nejasné. Kromě slovenského má i české občanství, takže by si trest mohl odpykat u nás.

Maranelo ( 4. srpna 2020 13:50 )

Na pána Majského sa uz tešia spoluväzni v každej slovenskej väznici,pretože všade sa nájde niekto,komu tento potkan okradol rodinu.Myslel si,že si užije krásny dôchodok za peniaze iných,ale má smolu.Na každého potkana raz príde čas.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání