Napínavý zásah s dobrým koncem mají za sebou pražští policisté, kteří vyjížděli do Linhartovy ulice zkontrolovat stav starší paní. „Oznamovatelka měla podezření, že může být v ohrožení života, jelikož se nikomu z rodiny od pátku neozvala,“ popisuje mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. Původní podezření se potvrdilo záhy, policistům nikdo nepřišel otevřít.

„Přestože sousedé tvrdili, že žena odcestovala na chatu mimo Prahu, policisté se s tímto tvrzením nespokojili a rozhodli se byt zkontrolovat vizuálně přes balkón, který se nacházel v prvním patře,“ uvádí Siřišťová. Jak se říká – opatrnosti nikdy nezbývá. A tady jí skutečně bylo na místě. Skrz balkonové dveře totiž policisté spatřili bezvládné tělo starší ženy. Jeden z mužů zákona okamžitě dámě poskytl první pomoc, zatímco jeho kolega už vytáčel linku 155.

„Spolu s kolegy a její sousedkou pětaosmdesátiletou ženu uložili do stabilizované polohy a zabalili ji do izotermické fólie,“ uvádí mluvčí. „Následně si ohroženou ženu, která s největší pravděpodobnosti prodělala mozkovou mrtvici, převzali přivoláni záchranáři, kteří ji převezli do nemocnice.“

Fotogalerie
4 fotografie