Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Podvodník si doma tiskl falešné šeky: Koupil za ně luxusní sporťák a hodinky za 4,3 milionu

Autor: rc - 
4. srpna 2020
20:04

Rodák z americké Floridy Casey William Kelley si pořídil Porsche 911 za 140 tisíc dolarů (zhruba 3 miliony Kč)! Luxusního sporťáku si však dlouho neužil. Ke koupi auta totiž použil falešný bankovní šek, který si vytiskl doma ze svého počítače. Za falešný šek si pořídil i troje hodinky značky Rolex. Obchod s luxusními hodinkami však brzy zjistil, že se jedná o podvod a nahlásil to na policii.

Po luxusním autu zatoužil Casey William Kelley pocházející z floridského města Wewahithcka. Dvaačtyřicetiletý muž proto zajel do prodejny ve městě Destin, kde se mu zalíbil bílý sporťák Porsche 911 v hodnotě 140 tisíc dolarů (3 miliony Kč). Vysokou částku Casey zaplatil bankovním šekem, který byl ale falešný.

Bankovní šek si vytiskl doma na svém počítači. Prodejce však šek přijal, a tak Casey odjel v luxusním sporťáku. Úspěch předchozí koupě se rozhodl zopakovat hned druhý den, kdy přijel do prodejny s luxusními hodinkami Rolex, které si koupil rovnou troje. Na hodinky vypsal šek v hodnotě 61 521 tisíc dolarů (1,3 milionu Kč).

Netrvalo však dlouho a v prodejně se dozvěděli, že šlo o padělaný šek. Banka navíc oznámila, že takových šeků přijala víc. Vše bylo předáno policii, která začala po Caseym pátrat. Strážci zákona poslední červencovou středu odpoledne muže zadrželi a vzali do vazby. Casey se přiznal, že šeky padělal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání