Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec vyhodil svou novorozenou dceru do odpadků. Měla ještě připevněnou pupeční šňůru

Autor: shp - 
5. srpna 2020
17:57

Přesný opak rodičovské lásky zažila novorozená holčička z čínského Tung-kuanu. Její rodiče se ji rozhodli zbavit hodně drsným a necitlivým způsobem. Otec ji vzal a vyhodil k odpadkům. Dítě se naštěstí podařilo objevit včas a zachránit.

Průmyslová kamera natočila otce Zhanga (24), jak kráčí po ulici s miminkem a za chvíli se vrací stejnou cestou zpět už bez dcerky. Dítě bylo naštěstí nalezeno včas. Podle svědka měla holčička dokonce k tělíčku stále připevněnou pupeční šňůru.

Dívenka je zdravá

Lékaři dívenku po převozu do nemocnice zkontrolovali a zjistili, že je zcela zdravá. Druhý den dítě putovalo do Tung-kuanského sociálního centra pro dobro dětí, což je místní sirotčinec. Otec Zhang i matka Li (21) byli brzy dopadeni policií.

K opuštění dítěte se již přiznali. Při výslechu podle webu The Paper vypověděli, že se po narození velmi rychle rozhodli, že holčičku nechtějí a že se jí zbaví. Neuvedli však kvůli jakému důvodu. Zhang zůstává v base a je obviněn z opuštění dítěte.

Každý den je v Číně opuštěno 270 dětí

Li byla obviněna ze stejného zločinu, ale po složení kauce byla propuštěna na svobodu. Podle Daily Mailu je v Číně ročně odloženo kolem 100 tisíc dětí. To je 270 každý den, což je děsivé. Rodiče, kteří opustí dítě, mohou být odsouzeni k až pětiletému vězení.

PPP150W ( 5. srpna 2020 19:02 )

Měla ještě připevněnou pupeční šňůru..... jak prosím? Přišroubovanou, přilepenou, přivařenou..... Pane redaktore. Stydíte se aspoň trochu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání