Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva účinkující se porvali na budějovickém hiphopovém festivalu: Tekla krev!

Autor: jel - 
5. srpna 2020
15:24

V Českých Budějovicích se v sobotu konal hiphopový festival s názvem Adlib Open Air Fest 2020, který se odehrával v areálu kulturního centra Žižkárna. Během festivalu však došlo k potyčce, která vyvrcholila v krvavou bitku dvou účinkujících.

K incidentu, jehož hlavními aktéry byli pražský raper Hoftyk a jeden člen Central Gangu z Ústí nad Labem, byli přivoláni policisté. Když dorazily tři hlídky, žádná rvačka už se neodehrávala, policie proto na svých stránkách prosí o pomoc svědky.

„Mělo zde dojít k incidentu mezi několika účinkujícími. Policisté v této souvislosti žádají případné svědky, kteří potyčku viděli nebo mají případně k dispozici videozáznam, aby volali na telefonní číslo 974 226 700 nebo přímo na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Policisté museli na místo během festivalu vyjet dvakrát, v ranních hodinách údajně kvůli rušení nočního klidu.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nebudu nandavat ze jsem to sesekal s prehledem bylo to dost vyrovnana ferovka, ale pico aspon jsem te nesvih teleskopem a boxerem pred tim.

Příspěvek sdílený King Swaggabund (@tommyhoftyk),

 

Kritiku kvůli víkendové akci schytal na sociálních sítích provozovatel Žižkárny, který se však brání, že on akci neorganizoval. „S touto akcí nemáme nic společného, krom toho, že jsme jim dali k dispozici prostor a pronajali vybavení. Pořadatel akce, pan Silva, dle smlouvy, kterou jsme s ním podepsali, měl mimo jiné zajistit bezpečnost lidí a to, že nebude docházet k rušení nočního klidu, což obojí porušili,“ uvedl pro server Budějická.drbna.cz Jan Mádl, který Žižkárnu provozuje.

Podobné akce se tedy díky incidentu a stížnostem na rušení nočního klidu už na Žižkárně, dle vyjádření Mádla, pořádat nebudou. K celé rvačce se vyjádřili oba aktéři na svých instagramových profilech. Podle pražského rapera si měla protistrana na souboj donést dokonce teleskopický obušek.

frantacizek ( 5. srpna 2020 15:58 )

hopíci se i perou jako holky ty dva by rozdělil adolescent, netuším, proč tam někdo nezasáhl..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání