Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vědkyni a maminku (†43) zavraždili při běhání: Sousedé jí udělali památník z bot

Autor: jel - 
9. srpna 2020
21:14

Třiačtyřicetiletou vědkyni indického původu Sarmisthu Senovou našli v sobotu ráno mrtvou v parku v texaském městě Plano. S její smrtí má možná něco společného zloděj Bakari Moncrief, kterého zatkli nedaleko místa vraždy. Zdrcení místní obyvatelé na její počest nosí na místo její smrti běžecké boty.

Sarmistha Senová byla mikrobioložka, která pracovala s pacienty s rakovinou, byla také maminkou dvou dětí a milovala pomáhání ostatním. „Byla snaživá, s každým si rozuměla, pořád se smála a měla tolik energie,“ řekl Sumit Sen, bratr zavražděné, pro Fox 4 s tím, že jeho sestra se ráda zapojila do pořádání různých akcí ve městě. K oblíbeným koníčkům Sarmisthy patřilo také běhání, to se jí však sobotního rána stalo osudným.

Zaběhat si prý chodila každý den brzy ráno předtím, než se její dva synové vzbudili. V sobotu 1. srpna okolo sedmé hodiny našel však náhodný kolemjdoucí její tělo mimo stezku ležet poblíž potoka. Zhruba v podobnou dobu, kdy došlo k vraždě, došlo také nedaleko k loupeži.

Podezřelým z krádeže dluhopisů je Bakari Moncrief, jehož policie zatkla a uvedla, že by mohl mít něco společného také s vraždou běžkyně. Zatím byl však obviněn pouze z loupeže. Moncrief údajně nebydlí ve městě, a pochází dokonce i z jiného státu a v Texasu měl být prý na návštěvě u příbuzných.

„Máme podezření, ale nemáme důkaz. Nyní celou věc vyšetřujeme, abychom věděli, zda je, nebo není tato osoba za zločin zodpovědná,“ sdělil policista David Tilley televizi. Sousedé jsou zdrcení, všichni se prý navzájem znali a zdravili se, a proto se na počest nebohé zavražděné rozhodli na místo neštěstí přinést běžecké boty jako památku na Sarmisthu.

Za několik dní se v parku, kde byla zavražděna, nashromáždily stovky tenisek. Místní se také chystají v sobotu uspořádat charitativní běh na počest zesnulé. „Je to velký šok, že se něco takového stalo zrovna u nás,“ řekla sousedka Jennifer McCartyová. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání