Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lukáš, Lucie a Melinka zemřeli při požáru v Bohumíně. „Už nejsou mezi námi,“‎ pláče maminka

Autor: yks - 
10. srpna 2020
16:20

Otřesná tragédie se stala v sobotu večer v bohumínské Nerudově ulici. Jizvy po ní se budou zacelovat ještě dlouho a některé se nezacelí nikdy. Tak jako pocity bolestné ztráty nejbližších sympatické mladé rodiny Lukáše, Lucie a malé Melinky. Také oni padli za oběť požáru, který údajně z pomstychtivosti založil Zdeněk (54).

Řada lidí byla svědky šokujícího dramatu, ke kterému došlo v sobotu okolo 18. hodiny večerní v 11. patře bohumínského věžáku. Lidé popisují dramatické okolnosti, za nichž se účastníci rodinné oslavy pokoušeli dostat pryč z ohnivého pekla. Jenže to nešlo. Zdeněk totiž za pomoci hořlaviny založil doslova inferno. Vyšetřovatelé našli stopy extrémně hořlavé látky i uvnitř v bytě. Pachatel měl navíc zamknout vstupní dveře a klíč nechat v zámku.

Hasiči přijeli na místo v řádu minut, nemohli ale tušit, jak rychle se požár šíří a že nezachvátil jen jeden pokoj, ale rychle proměnil v ohnivé peklo celý byt. Uvnitř uhořelo 6 lidí, z toho 3 byly děti. Ani ti, kterým se podařilo uniknout na balkon, neměli šanci. Z balkonu se tak vrhla Nikola v 8. měsíci těhotenství a další 4 lidé. Všichni utrpěli zranění neslučitelná se životem. Další lidé se zranili a s hlubokými popáleninami na desítkách procent těla skončili v nemocnici.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Krátce po tragédii začali lidé hledat i na sociálních sítích své blízké. Ujišťovali se, že se jim nic nestalo. Jednou z nich byla i Dagmar, která pátrala po Lukášovi B. a jeho rodině. „Prosím Vás byl někdo (...) v kontaktu s Lukášem (...) a jeho rodinou ? Je to moc důležité, dejte mi vědět, byl v Bohumíně na té oslavě, co tam hořelo,“ psala na facebook, bezpochyby bez sebe hrůzou.

Bohužel brzy poté vyšly najevo tragické zprávy. „Děkujeme všem, co jste znali Lukáše, Lucku a Melinku (...), ale žel bohu už nejsou mezi náma. Vzpomínejte na ně v dobrém,“ napsala Dagmar. Pod jejím srdceryvným příspěvkem se brzy sešly stovky komentářů, které obsahovaly projevy soustrasti a soucitu. 

Sympatická mladá rodina odešla z tohoto světa nemyslitelně krutým způsobem. Nyní je na policii, aby pohnala ke zodpovědnosti člověka, který tolika dalším lidem vzal životy a dalším naději a kus radosti ze života. „Navždy nás opustili, ale navždy zůstanou v našich srdcích. Moje lásky,“ píše zdrcená Dagmar. Spolu s ní bezpochyby truchlí desítky dalších pozůstalých po obětech, jejich přátelé a všichni, kdo se během tragické soboty stali bezděčnými svědky jejich otřesného odchodu.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání