Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drsná pacifikace mladé dívky bez roušky: Policista ji zaklekl na zemi!

Autor: ran - 
18. srpna 2020
15:24

Na ulici v Melbourne zadrželi dívku (21), která si vyšla bez roušky. V její zemi přitom stále platí přísná koronavirová opatření. Video zachycuje, jak se zadržená snaží s policistou prát. Je obžalovaná z napadení policisty, ona se však brání, že ji jako první napadl on.  

V Austrálii stále panuje nouzový stav kvůli koronaviru a jednotlivcům i firmám hrozí drakonické pokuty za porušení opatření, které tamní vláda na zemi uvalila. Od 19. července znovu platí, že vyjde-li někdo z domu bez nasazené roušky, vystavuje se hrozbě pokuty v přepočtu až 5 tisíc korun, píše Daily Mail.

Nechtěla říct jméno a adresu

Australskou veřejnost pohoršilo video, které vzniklo v souvislosti s možným porušením právě povinnosti nošení roušky. Incident byl natočen v Melbourne v pondělí v podvečer shodou okolností rovnou na dva mobilní telefony. Posléze byl zveřejněn na sociálních sítích. 

        

 

Jeden z telefonů držel obyvatel činžovního domu v Melbourne, druhým natáčel přítel zadržené dívky. Záznamu chybí chvíle předcházející okamžiku, kdy se situace vyhrotila. Je na něm vidět, jak policista s dívkou mluví. Jak vyšlo podle Daily Mail najevo, požadoval po ní jméno a adresu. Po krátké debatě se policejní kontrola mění v násilnou potyčku, když dívka policistovi pokládá ruce na uniformu. Ochránce zákona nato prsty chytí dívku v místech někde kolem jejího krku.

Dívka se začíná ohánět rukama, bránit se a sprostě nadávat. Policista ji přimáčkne ke zdi. V tu chvíli přichází policistka, která dívce radí, aby pustila kolegovu uniformu ze sevření. Dívka nato kope policistku do hrudi. Kolegovi v té chvíli nezbylo, než zadrženou pokud možno co nejmírněji zpacifikovat. Udělali to tak, že ji zasedl na zemi. Dívka po celou dobu křičí, ptá se, co udělala, a v jeden okamžik si hlasitě stěžuje, že ji zasahující škrtí. 

Má to od doktora, fakt!

Dívčin přítel se stále pohybuje okolo a střet bez přestání natáčí ze všech možných úhlů. Při tom policistovi říká, že jeho přítelkyně má od lékaře v nošení roušky výjimku. „Včera byla u doktora,“ říká mu.

Zadržená byla obviněna z napadení strážce pořádku, pokutu za nenasazenou roušku však nakonec skutečně nedostane. Prý jí výjimka od lékaře byla opravdu udělena. Policista na místě ovšem možnost ověřit tuto skutečnost neměl. 

V Austrálii pokuty za nedodržování dalších koronavirových nařízení od 2. srpna nebývale stouply. Po jednotlivci může policie chtít v přepočtu až téměř půl milionu korun, firmy mohou přijít dokonce o více než 2 miliony korun.

Záznam zarezonoval na sociálních sítích těsně poté, co se v neděli měla konat před australským parlamentem nepovolená demonstrace proti aktuálním opatřením. Mělo se jí zúčastnit 400 lidí, skutečná účast nakonec tak vysoká nebyla - sešlo se celkem 30 demonstrujících.

Citronel ( 4. listopadu 2020 20:54 )

Ser na roušky a investuj do antikoncepce, ať se nerozmnožíš, to by byla pro společnost větší tragedie, než nějaký vir.

Citronel ( 4. listopadu 2020 20:47 )

Proč se ženy musí srát k práci policie, myslím, že každý chlap, který dostane službu s ženou musí vědět, že se musí spolehnout sám na sebe. Co ona mu tam byla platná, v jednu chvíli se otočila zády a vůbec se nepokusila mu být jakkoliv nápomocná, některé alespoň ječí, ale tahle vůbec nic.

ruda43 ( 4. listopadu 2020 20:28 )

Ale dědula s ní měl docela fušku..

frantacizek ( 19. srpna 2020 06:16 )

už ať je ta vakcína, některým z toho už pořádně yebe..

frantacizek ( 19. srpna 2020 06:16 )

být to tvoje holka, tak by ses po.ral ty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa