S Alzheimerovou nemocí dlouho bojující Mátl zemřel v neděli 9. srpna. „Tatínku můj milovaný, budeš tu s námi napořád. Díky Ti za vše, co jsi mě naučil, jakým jsi byl člověkem, co jsi lidem okolo sebe předával, díky za Tvou lásku, kterou jsi mi ukazoval každým dnem, lásku k hudbě, ke svým blízkým, ke každému člověku, kterého jsi potkal,“ napsala Kateřina na sociální síti.

„Díky, že jsi tu byl s námi, s maminkou, se svými žáky a se svými kolegy. Každý z nás Tě bude mít v srdci s nějakou tou krásnou, vtipnou vzpomínkou. Byl jsi absolutní profík v tom, co jsi dělal, měl jsi charakter a byl jsi dobrým člověkem. Díky Ti. Budeš mi navždy vzorem a budeš tu se mnou napořád. Mám Tě ve svém srdci a provázíš mě každým mým krokem. Měla jsem/měly jsme a máme nejlepšího tatínka na světě! Navždy jsem tvou holčičkou a synem Kateřinem,“ dodala zpěvačka.

VIDEO: Subreta Tereza Mátlová: Propukla v pláč před kamerou!

Video
Video se připravuje ...

Subreta Tereza Mátlová: Propukla v pláč před kamerou! Petr Macek, Jan Jedlička

Podle informací Blesku byl Mátl v pokročilém stádiu těžké nemoci v léčebně dlouhodobě nemocných a rodina zatím nechystá veřejné rozloučení. Posléze rodina zveřejnila i parte. 

Od roku 1981 do roku 1990 byl Mátl hlavním sbormistrem Pražského filharmonického sboru. Vystupoval s řadou předních umělců a sborů doma i v zahraničí. S manželkou Jiřinou mají šest dcer – sopranistku a muzikálovou zpěvačku Terezu Mátlovou (známou z muzikálů Fantom opery či Bídníci), houslistku Marii Mátlovou, sopranistku Markétu Fassati, zpěvačku Barbaru Solazzo-Mátlovou, Alžbětu Kerberovou a právě Kateřinu Mátlovou vystupující pod jménem Kate Matl.

VIDEO: Zpěvačka Tereza Mátlová na Českém plese: Do očí se jí nikdo nedíval!

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Tereza Mátlová na Českém plese: Do očí se jí nikdo nedíval! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
37 fotografií