Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtícím čelistem unikl o vlásek: Surfař žralokovi nacpal do chřtánu prkno!

Autor: rc - 
17. srpna 2020
10:04

V boj o holý život se změnil den plný vodních radovánek. Phil Mummert surfoval se svým kamarádem Milesem Redfernem u pobřeží Západní Austrálie, když osmadvacetiletého Mummerta napadl žralok! Surfař se dokázal téměř pětimetrovému predátorovi ubránit tím, že ho praštil do nosu a strčil mu prkno do chřtánu.

Kamarádi Phil Mummert a Miles Redfern surfovali u pobřeží Bunker Bay v Západní Austrálii, když k nim připlaval žralok a zaútočil na Phila. Osmadvacetiletého muže shodil z prkna a kousl ho do nohy. Útoku žraloka, který měl měřit téměř pět metrů, přihlížel vyděšený Redfern.

„Byl jsem vystrašený. Všichni jsme slyšeli historky o tom, jak jsou obrovští, ale vidět je na své vlastní oči je něco jiného. Byl jako malé auto, byl tak obrovský,“ popsal pro 9news Redfern.

Na osudný den, kdy se setkal tváří tvář s obávaným predátorem, nemůže zapomenout ani Mummert. „Seděl jsem na prkně a pamatuji si sílu, s níž mě strhl do vody, a pak si jako další pamatuji, že jsem ve vodě a moje prkno bylo rozkousnuté ve dví,“ uvedl pro surfařský web Magic Seaweed osmadvacetiletý muž, jenž utrpěl vážné zranění na stehně.

Jakmile se ocitl ve vodě, začal boj o holý život. Mummert si vybavuje, že polovina prkna, jež žralok rozkousl, zůstala přivázaná k jeho noze a žralok do ní byl zakousnutý.

„Bylo to jen mezi mnou a žralokem, tak jsem kus prkna popadl oběma rukama a zkusil ho vrazit do jeho chřtánu. Myslím, že to zabralo několik minut, než jsem zjistil, o co jde, ale opravdu jsem ztratil pojem o čase. Poté, co jsem zjistil, co se děje, můj první instinkt byl, prostě udržet ten kus prkna v jeho tlamě, protože jsem si řekl, že když kouše do toho, nebude kousat do mě,“ popsal, co se odehrálo pod vodou, a dodal: „Další kluci ve vodě řekli, že jsem ho také mlátil do hlavy a nosu."

Na břeh mu přiběhli pomoci další surfaři a Phil byl převezen do nemocnice. Lékaři na utěsnění ran po kousnutí žralokem použili podle informací britského deníku The Sun třiašedesát sponek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi