Byl to totiž právě děda Miloš, kdo vnučku poprvé přivedl do Národního divadla, kde působil 60 let. „Ale ne do hlediště. Propašoval mě do portálu, abych mohla sledovat, jak se herci v zákulisí připravují na scénu. Zbožňovala jsem to,“ prozradila deníku Aha! mladá herečka, kterou zřejmě rodina ve výběru kariéry ovlivnila, aniž by to bylo vědomé.

„Myslím, že to člověka vždycky poznamená. Dědeček chodil do divadla a maloval, babička je výtvarnice, strýc Michal točil Kouzelnou školku. Můj tatínek Martin pořád vymýšlí nějaké srandy a maminka je bývalá reprezentantka ve sportovní gymnastice, inspirovali mě,“ netají se.

Samozřejmě ale musela projevit i talent, protože na DAMU se dostala hned napoprvé. „Ještě do druháku jsem tomu nemohla uvěřit,“ usmívá se Nesvadbová, která byla i na posledním rozloučení dědečka Miloše a promluvila mu nad hrobem. „Říkej mi dál, jak jsi mi říkal. Mluv na mě, modli se za mě, nic se nezměnilo,“ pronesla dojemně minulý čtvrtek v kostele.

VIDEO: Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou.

Video
Video se připravuje ...

Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou. Aleš Brunclík

Po absolvování školy odešla Annette do Národního divadla v Brně. „Měla jsem pocit, že potřebuju poznat jiné město, divadlo a jiné lidi,“ objasnila své rozhodnutí o přesídlení na Moravu, kde vydržela pět let.

V současné době zkouší představení Nord-Ost v pražském Divadle v Řeznické, které by mělo mít premiéru už 28. září. Také před kamerou se už Nesvadbová objevila, například v seriálu Bohéma ztvárnila dceru Ondřeje Pavelky (64), nyní ji zase diváci uvidí v seriálu České televize Hlava medúzy, který režíruje Filip Renč (54).

VIDEO: Václav Upír Krejčí na pohřbu Nesvadby (†95): Vozil jsem mu pornáče z NDR!

Video
Video se připravuje ...

Václav Upír Krejčí na pohřbu Nesvadby (†95): Vozil jsem mu pornáče z NDR! Hana Höschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
98 fotografií