Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Senior (74) posekal mladšího muže a ženu sekerou: Prchala zalitá vlastní krví!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimiedia)
Aktualizováno -
14. srpna 2020
10:09
Autor: jel - 
14. srpna 2020
09:34

Čtyřiasedmdesátiletý senior z Vysokého Mýta ve středu odpoledne napadl ve svém domě třiatřicetiletého muže a pětačtyřicetiletou ženu. K útoku použil sekeru. Napadená přiběhla na policii potřísněná krví. Agresivního důchodce policisté ihned zadrželi.

Důvod agresivního útoku zatím není zcela jasný, nicméně muž, na kterého stařec vzal sekeru, utrpěl velmi vážná zranění. Do nemocnice jej musel převézt vrtulník. Zkrvavená žena naštěstí dokázala doběhnout na nedalekou policejní stanici a informovat o celém incidentu kriminalisty. 

„Útok proti muži měl být veden zvlášť surovým způsobem, zraněný muž je nadále ve velmi vážném zdravotním stavu, zranění ženy nejsou natolik závažná,“ uvedla mluvčí PČR Eva Maturová s tím, že důchodce, který dvojici napadl, byl ihned zadržen.

Ve čtvrtek odpoledne policie útočníka obvinila z pokusu o vraždu muže a pokus o vážné ublížení na zdraví, kterého se měl dopustit na napadené. Mluvčí policie uvedla, že obviněnému za tyto zločiny může hrozit až 20 let ve vězení, nebo případně výjimečný trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání