Sympatická herečka Lenka Zahradnická nemá s tabuizovaným tématem, jakým kojení ještě stále tak trochu je, sebemenší problém. „Kojím, kojila jsem a doufám, že ještě dlouho kojit budu. Je to zázrak, je to dar a není to samozřejmost. Kojím venku, vevnitř, v lese i na ulici. Zkrátka tehdy, když je to potřeba,“ vysvětluje svým fanouškům na sociálních sítích, kde neváhá ani sdílet fotky s miminkem u prsu.

Stejně jako teď v případě Jovanky, ani u prvorozené dcerky Jasmíny nedělala z kojení žádné haló. „I když je kojení velmi intimní věc, dá se vykonávat i tak, že nemusí pobuřovat davy. A pokud se přece jen někdo takový najde, tak má asi hlad a problém,“ zastává totiž jasné stanovisko. Nabízela se proto otázka, jak to má právě se starším dítětem – mezi jejími ratolestmi není tak velký věkový rozdíl, aby se i ona stále nesápala po maminčině výstřihu…

VIDEO: Jak nakupovaly jarní oblečení slavné maminky?

Video
Video se připravuje ...

Jak nakupovaly jarní oblečení slavné maminky? Maminka.cz, Supermámy.cz/David Hanuš

Jedna maminka, která se co nevidět ocitne ve stejné situaci jako Zahradnická, proto začala vyzvídat, zda je možné kojit obě děti současně. To však představitelka Hedviky z nekonečného seriálu Ulice nedělá. „Jasmínku jsem kojila dva roky, odstavila se v podstatě sama bez pláče a hysterie,“ reagovala na dotaz fanynky.

Přiznala však, že dívenka, které budou co nevidět tři roky, miminku přece jenom kojení v náručí milující maminky záviděla. „Zkusila to na mě, že by taky chtěla mlíčko, ale už se s ní dá dobře diskutovat, tak jsem jí vysvětlila, že ona může zmrzlinu a spoustu dobrot, co ségra zatím nemůže, že ta má jen to mlíčko.“

Holčička si to naštěstí nechala vysvětlit, pochopila, že by asi nebylo fér mladší sestřičce upíjet, a dokonce se svou maminkou inspirovala. „Vždy, když kojím, tak ona kojí svoji panenku. Je to hrozná sranda,“ dodala pobaveně herečka, co se proslavila jak svým vyvinutým hrudníkem, který se nestydí ukazovat, tak rolemi zdravotních sestřiček, jež jí jsou zjevně souzené – školenou zdravotnici si zahrála například v Modrém kódu či v Ordinaci v růžové zahradě 2.

VIDEO: Seriálová sestřička Zahradnická: Pohled na maso mi nedělá dobře.

Video
Video se připravuje ...

Seriálová sestřička Zahradnická: Pohled na maso mi nedělá dobře. Adriana Krátká/BPŽ

Fotogalerie
54 fotografií