Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt krásné DJky (†43): I její syn (†4) byl nalezen mrtvý! Otec zpochybňuje práci policie

Autor: shp - 
20. srpna 2020
19:52

Nejhorší obavy se naplnily. Pohřešovaný syn slavných italských hardstyle DJů Daniela Mondella (45) a zemřelé Express Viviany alias Viviani Parisi (†43) byl bohužel také nalezen mrtvý. Tělíčko Gioelea Mondella (4) našli dobrovolní pátrači. Zdrcený otec proto zpochybňuje postupy policie, která ho nebyla schopná lokalizovat.

Viviana zmizela i se synem v pondělí 3. srpna. Manželovi řekla, že ho bere s sebou na nákupy. Pak ale měla ve svém voze Opel Corsa autohavárii, když se v Messině na dálnici A20 srazila v tunelu s protijedoucí dodávkou. Nešlo však o nic vážného. Viviana přesto po srážce vzala Gioelea do náručí a zmizela s ním. Podle svědka to vypadalo, že ho chce ochránit. Ale před čím?

Gioele byl naživu a v náručí matky bez viditelného zranění,“ prohlásil svědek, který je dle policie důvěryhodný. Následně se rozjelo pátrání, které podle rodiny Mondellových nebylo tak rozsáhlé, jak mělo být. Viviana byla nalezena mrtvá v sobotu 8. srpna pod elektrickým stožárem na srázu. Její tělo neslo známky po pádu a ohlodání od divoké zvěře. Policie však nebyla schopná najít jejího syna.

Tělíčko chlapce je velmi zohavené

Začal po něm proto pátrat otec s dobrovolníky. Ve středu 19. srpna se jim podařilo najít dětské ostatky. Jak uvedl zpravodajský portál BBC, vyšetřovatelé jsou si na 99 % jistí, že jde o Gioelea. Musí však nejdříve provést testy DNA, které potvrdí totožnost dítěte. Tělo bylo příliš zohavené. Rodina si je ale jistá, že jde o něj. Jeho tělíčko leželo 200 metrů od místa nehody. Viviana byla nalezena o dalších 200 metrů dále.

Policie prošetřuje podle žalobce Angela Cavalla tři hypotézy smrti chlapce. Jednou je vražda a sebevražda, další nehoda a poslední sexuální napadení. Daniele Mondello však odmítá, že by jeho syna zavraždila manželka. „Viviana ho nezabila, na to ho příliš milovala,“ řekl italský DJ dle britského zpravodajského webu. Podle blízkých však žena trpěla psychickými problémy a měla deprese. I při vyšetřování smrti Viviany pracuje policie se třemi teoriemi.

Vražda, sebevražda, nebo nehoda?

Buďto byla podle strážců zákona zavražděna, spáchala sebevraždu, nebo šlo o nehodu. Rodina je zdrcena. „Kdyby ho samozřejmě našli pár dní po jeho zmizení, mohli bychom ho pohladit a udělat mu důstojný pohřeb. Jenže teď o 16 dní později nám zbylo jen několik ostatků Gioelea. Můj hněv je tak obrovský, že ho nemůžeme ani vidět kvůli identifikaci,“ hřmí dědeček zesnulého chlapce Letterio Mondello podle stránky Corriera della Sera.

Daniele Mondello poté, co našli jeho syna dobrovolníci, zpochybňuje postupy policie a děkuje všem, co se zúčastnili pátrání po dítěti. „I přes drama, které mě zmohlo, považuji za svou povinnost poděkovat všem, kteří mi pomáhali. Zvláštní poděkování patří Bohu, který nalezl mého syna. Kdybyste tam nebyli, kdo ví, kdy bychom ho našli,“ napsal diskžokej dojatě na facebooku.

Viviana a Gioele děkují dobrovolníkům z nebe

Mým úmyslem není vzbudit kontroverzi. Jde jednoduše o obavy manžela a otce, který je zdrcen ztrátou své rodiny. Viviana a Gioele vám dobrovolníkům děkují a posílají obrovské objetí. Byli jste skvělí,“ dodal slavný hudebník, který vystupoval na největších a nejznámějších festivalech tvrdé elektronické hudby, jakými jsou Qlimax, DefQon.1 nebo Decibel. Snad duše jeho manželky a syna najdou v nebi klid.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání