Styl a Kabo jsou v současnosti jediným podnikem, který se od března odvážil v Evropě uspořádat veřejné módní přehlídky! „Protože vláda zakázala kvůli koronaviru veletrhy, jsme nuceni uspořádat obchodní dny Styl a Kabo,“ řekl Blesku generální ředitel veletrhů Jiří Kuliš. „Epidemiologové s námi hrají nečistou hru. Musíme přežít. Návštěvníky proto oddělíme od obchodníků nafukovací stěnou,“ dodal. Pod dvanáctimetrovým stropem obřího pavilon P se během soboty a neděle ukáže na 400 módních značek z Česka, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa a Portugalska.

Trendy, klasika i výstřednosti!

A návrháři reagovali na aktuální situaci. S nadhledem. „Chybět nebude ani přehlídka aktuálních trendy roušek,“ nastínila mluvčí akce Dita Brančíková. Jedním ze žhavých a aktuálních hitů se podle ní má stát kolekce Pavla Jevuly. Brněnský návrhář totiž připravil kolekci, která odráží období koronavirové pandemie. „Kolekce zahrnuje topy na jógu, bežecké legíny, bombery, ale i župany pro domácí sledování televizních seriálů,“ popsal návrhář s tím, že se snaží nabídnou lidem oblečení pro nestandardní „koronavirové“ aktivity. Bez zajímavosti nebudou jistě ani modely ostatních návrhářů, například kolekce Linie Luďka Kellnera. „Oblečení odráží silný vliv temných myšlenek se světlým výhledem do budoucna,“ tvrdí autor.

Spodní prádlo i podprda za 60 milionů!

Prvořadou peckou pak bude sobotní přehlídka spodního prádla Werso Jiříny Matoušové, které předvede tucet špičkových modelek Top-Ladies z Brna. Podprsenky návrhářky Matoušové dnes nosí přední české modelky Lenka Taussigová-Kocmanová, Šárka Mohorková, Hanka Mašlíková nebo Kateřina Votavová, kterou časopis Esquire vybral mezi 20 nejkrásnějších žen světa. Werso kromě jiného disponuje i diamantovou podprsenkou za 60 milionů korun!

Jak se na módu v Brně dostat?

Do prostoru akce, k pavilonu P je možné přijet zcela bez kontaktu s vnějším prostředím, parkování bude bezplatné. Vjezd do areálu výstaviště bude možný výhradně branou číslo 9. Během akce pořadatelé zajistí veškeré požadované hygienické standardy, včetně desinfekce klik a madel, kterých se návštěvníci mohou dotknout. Vstupné na exkluzivní módní přehlídky je 150 korun.

Fotogalerie
10 fotografií