Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Máma se koupala v rybníku: Po třech dnech jí z ucha vylezl pavouk!

Autor: rc - 
29. srpna 2020
06:15

Novinářka Ros Wynne-Jonesová minulý týden vyrazila se svou rodinou na výlet do přírody, během něhož se koupali i v rybníku. Netušila, že takové koupání může být nebezpečné! Ros po výletě trpěla závratěmi a bolestmi hlavy. Po třech dnech jí z ucha vylezl pavouk!

Na rodinný výlet se rozhodla se svými blízkými vyrazit novinářka Ros Wynne-Jonesová. Rodina odjela prozkoumávat přírodu v britském hrabství Devon, a jelikož bylo hezké počasí, rozhodli se zastavit a zaplavat si v rybníku.

Ros však tehdy netušila, co se při takovém koupání může přihodit. Rodinný výlet proběhl dobře, ovšem od doby, co vylezla z rybníku, se necítila dobře. Byla malátná, trpěla bolestmi hlavy a ucha a zvracela.

„Minulý týden jsem měla narozeniny a šla si zaplavat. Poté jsem měla ucho ucpané vodou. Další den mi nebylo dobře, což jsem dávala za vinu táborovému narozeninovému rumu. O tři dny později mi bylo stále špatně a bolelo mě ucho,“ uvedla Ros na sociální síti twitter. 

Ros byla zrovna v autě, když začala být dezorientovaná. „V uchu mi začalo bouchat, praskat a pískat a začala jsem mít pocit, že v něm šustí. Přestala jsem naprosto komunikovat. Nevolnost byla strašná. Vystoupila jsem z auta, popadla se za ucho. V tu chvíli jsem cítila, že z něj něco vylejzá,“ popisuje šokující okamžik Ros s tím, že z něj vypadl živý pavouk!

Ros byla v šoku, ale v tu chvíli se rozhodla, že nepojede na pohotovost. Její stav se ale nelepšil a ucho ji stále bolelo, bála se, že tam pavouk nakladl vajíčka a dostala se do něj infekce, proto po týdnu šla k lékaři.

„Mám bolesti ucha, není mi dobře. A z ucha mi vylezl pavouk,“ měla křičet na sestřičku na pohotovosti. Lékař jí diagnostikoval infekci a labyrintitidu, což je zánět vnitřního ucha. Ros netušila, že plavat v rybníku ve své rodné zemi by mohlo být nebezpečné. „Plavala jsem ve Rwandě, přežila Sudán a Kosovo, kempovala v australské buši a pracovala a cestovala po celé Africe a Jižní Americe,“ popsala své zážitky pro britský deník Daily Mirror. Ros na zánět dostala antibiotika. Její děti se prý však víc báli o bezpečí pavouka, než o svou mámu.

Případů, kdy lidé měli v uchu pavouka, je víc. Tyhle osminohé potvory ale můžete najít třeba v supermarketu v krabici s banány:

SCHWARZENBERG ( 30. srpna 2020 11:09 )

Ještě že nevylezl z pyčy

mramat ( 29. srpna 2020 13:36 )

Hrabství Devon je v USA? Ty budeš taky dobrý křupan, hováde.

krupan10 ( 29. srpna 2020 11:57 )

americká dylyna, nechápu, že takovou hovadinu mohli otisknout

majojo ( 29. srpna 2020 06:51 )

Ano, musel to být pavouk vodní, čili želva.

Zobrazit celou diskusi