Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maminku dvou dětí zabíjí nádor na mozku: Před smrtí si chtěla splnit životní sen

Autor: jel - 
31. srpna 2020
13:43

Nancy Carter-Bradleyová (44) z Velké Británie v životě prožila nejednu těžkou chvíli. Problémy jí začaly, už když byla mladá, kdy jí diagnostikovali nádor na mozku. Boj s rakovinou se jí ale podařilo vyhrát. Po 14 letech se však hrůzný nádor vrátil a Nancy s ním musí bojovat znovu. Rozhodla se proto si splnit svůj sen, napsala knihu pro děti.

Už v mladém věku měla Nancy velké zdravotní obtíže, přestože navštívila mnoho lékařů, žádný jí neřekl, co s ní je. Až později ji z oční kliniky poslali na CT mozku, kde se ukázalo, že má na mozku nebezpečný nádor, z něhož část byla rakovina. Ihned skončila v nemocnici.

„Před operací za mnou přišel doktor. Nemohla jsem tomu uvěřit, ale v podstatě mi řekl, že umřu,“ vypověděla statečná Nancy pro Daily Mail. Po mnoha chemoterapiích nakonec maminka dvou dětí nádor zdolala a vyléčila se. I když má dodnes následky - zůstaly jí problémy se zrakem.

Bohužel přišla další tragická rána. Její manžel Justin náhle zemřel na infarkt teprve v šestapadesáti letech, a to přímo před jejich dětmi Tobym a Freyou, kterým bylo tehdy 10 a 11 let. „Byla jsem naprosto zničená, moje děti toho prožily tolik. Jejich máma byla na pokraji smrti a poté viděly umírat tátu,“ řekla Nancy.

V minulém roce, když už to vypadalo, že by statečná žena mohla konečně žít klidný život s novým partnerem a teď už dospělými dětmi, osud jí přichystal další tragédii. Nádor se po 14 letech vrátil! „Vím, že se nedožiju stáří,“ prohlásila Nancy s tím, že proto se rozhodla splnit si celoživotní sen.

Napsala knihu pro děti o červených muchomůrkách, které má opravdu ráda. Její knížku doplnily krásné ilustrace její dcery Freyi. „Je to takový můj odkaz, něco, co po mně zůstane,“ dodala Nancy. Knížkou se navíc snaží vydělat peníze pro charitu, která pomáhá lidem s nádory na mozku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi