Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test bronzerů: Udržte si sexy opálení i po létě!

14. července 2022 | 06:00

Sexy opálení si můžete udržet během celého roku! Nic nedokáže tak hezky podtrhnout vaši snědou pokožku jako bronzer. Navíc vám pomůže krásně vytvarovat obličej a zakrýt drobné nedostatky. Poradíme vám jak!

 

Bojíte se bronzerů? Není důvod! Tato šikovná věcička vám vykouzlí svůdné opálení a dokáže určité části obličeje také zúžit. Stačí jen vědět, jak s ním správně pracovat.

Jak správně používat bronzer?

Primárně se nanáší těsně pod lícní kosti v linii od koutku rtů k uchu a také na čelo těsně pod linii vlasů, po stranách nosu a pod čelisti. Snažte se ho nanášet vždy do ztracena pomocí širokého štětce s plochou hlavou a dejte pozor na intenzitu, abyste si na tváři neudělala tmavé fleky.

Nejčastěji se s bronzerem setkáte v podobě kompaktního pudru a hned v několika odstínech. Bronzer však pořizujte maximálně o jeden až dva tóny tmavší, než je aktuální barva vaší pleti. Produkt vám musí dodat zdravý nádech lehkého opálení, nikoliv nepřirozenou bronzovou pokožku.

Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika?

Video se připravuje ...
Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

Které bronzery oslovily nás v redakci?

Bronzující pudr Sun Club, Essence, 95 Kč

Bronzující pudr Sun Club, Essence, 95 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Bez bronzeru si neumím představit léto, ale nebráním se mu ani během chladnějších měsíců. Spotřebuji ho poměrně dost, a tak jsem uvítala velké balení produktu od Essence. Za nižší cenu jsem neočekávala žádný zázrak, ale byla jsem více než jen mile překvapena. Bronzer je krásně pigmentovaný, a ještě k tomu nádherně voní, jako po čokoládě. I když trochu práší, na tváři hezky drží. Odstín je teplejší, ale nijak nepřirozený. Ba naopak hezky podtrhne opálení.

Známka jako ve škole: 1

Bronzer s olejem murumuru Physicians Formula, 449 Kč

Koupíte v lékárnách Dr.Max.

Tento bronzer není v tak krásném balení, má obyčejný plastový obal, ale zato má spodní patro, ve kterém je schována houbička na roztírání. A design na krabičce s tropickými listy palem vás naladí na prázdninovou atmosféru. Bronzer je jemně parfemovaný, ale velmi příjemně, obsahuje brazilské máslo murumuru, kakaové máslo a ještě výtažek ze semene tucumy a vitamin E, to všechno dohromady zajišťuje, že se bronzer výborně roztírá, nevysušuje, dlouho vydrží a má docela silné krycí účinky. Super produkt za dobrou cenu.

Známka jako ve škole: 1

Bronzer Sun Kiss, Alcina, 474 Kč

Bronzer Sun Kiss, Alcina, 474 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Zlatavý nádech, velmi lehký třpyt, prostě pleť, jako byste se právě vrátila od moře, takový je účinek bronzeru od Alciny. Používám ho přes léto a na podzim, abych jen lehce zvýraznila a opticky prodloužila opálení. Na obličej používám vždy SPF 50, takže ho mám vždy méně opálený než zbytek těla a tento lehký bronzer dodá tváři přirozenou sjednocující barvičku. Nenanáším ho plošně na celý obličej, ale spíš jím pleť popráším. Součástí balení jsou i štěteček a zrcátko, takže ho můžete mít v kabelce a je vždy připraven k použití.

Známka jako ve škole: 1

Bamboo Bronzer, Ciaté London, 699 Kč

Koupíte v parfumeriích Douglas.

Miluji, když je kosmetika nejen funkční, ale také krásně vypadá, protože to na první pohled vždycky zaujme a ráda ji pak používám. Tenhle bronzer má moc roztomilé balení, je to kruhová krabička a na jejím povrchu jsou třpytivé hvězdičky. Samotný produkt je velmi příjemný, jednoduše se roztírá a vytváří krásně přirozený efekt opálené pokožky. Obsahuje extrakt z bambuckého másla a arganový olej, ale zanechává pleť matnou, nikoli lesklou, jen ji nevysušuje. Rozhodně říkám ano!

Známka jako ve škole: 1

Bronzer Fenty Beauty, 860 Kč

Bronzer Fenty Beauty, 860 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Na tento bronzer nedám dopustit! Vytvoří mi na pleti dokonalý nádech opálení a celkové líčení dostane hned jiný rozměr. Skvěle se nanáší, vůbec nepráší, balení obsahuje praktické zrcátko, takže si bronzer můžete kdykoliv poupravit. Nanáším ho i trochu na dekolt, na kterém vytvoří taky velkou parádu! Cena je vyšší, ale produkt vám opravdu dlouho vydrží!

Známka jako ve škole: 1

Bronzer Hoola, Benefit Cosmetics, 1020 Kč

Bonzer Hoola, Benefit Cosmetics, 1020 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Pokud s bronzerem začínáte, je to ta nejlepší volba, jakou můžete udělat. Bronzer ve formě tuhého pudru Hoola je prostě malý zázrak, se kterým budete umět pracovat i v případě, že s bronzerem nemáte vůbec žádné zkušenosti. To mohu potvrdit, protože bronzer nepoužívám. Můžete ho nanést klidně na celý obličej nebo pouze na kontury – líce, bradu, čelo. Nanáší se ve velmi tenké vrstvě, součástí balení je naprosto dokonalý plochý štětec s přírodními zvířecími štětinami. Pudr nepráší a hlavně – nemá oranžové odstíny a ani neobsahuje třpytky, je prostě matný, což je přesně něco, co moje mastná pleť potřebuje. Jedinou nevýhodou tohoto bronzeru tak zůstává poměrně vysoká cena, ale tady musím říct jediné: Za kvalitu se prostě vyplatí si připlatit.

Známka jako ve škole: 1*

Bronzující pudr NARS, 1050 Kč

Bronzující pudr NARS, 1050 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tento bronzující pudr je ideální používat pro opálenou pleť, jelikož jeho odstín je trochu tmavší. Pracuje se s ním velmi dobře, na štětci neulpívá velké množství, takže se nanáší rovnoměrně. Jeho použitím se umocňuje opálený vzhled, má jemně zlatavý lesk. Krásně drží a konturuje obličej. Tento produkt je trochu dražší, ale je opravdu kvalitní, na pleti působí velmi přirozeně a vytváří sametový vzhled.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...