Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženu (†44) roztrhal medvěd: Smrt matky viděl její syn (9) na vlastní oči!

Ženu roztrhal před zraky syna medvěd.
Ženu roztrhal před zraky syna medvěd.  (Autor: Facebook/perofimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
27. srpna 2020
21:20

U kanadského jezera McKie došlo k děsivé tragédii. Stephanii Blaisovou (†44) tam roztrhal medvěd černý, zatímco telefonovala se svým otcem. Svědkem děsivého útoku se stal syn ženy, který se celý vystrašený schovával v chatě.

„Stephanie se mnou mluvila přes satelitní telefon. Zavolala mi, aby mi řekla, že jí nefungoval vodovod a manžel ho spravil. Řekla svému synovi Elimu, aby běžel dovnitř a vzal anténu,“ řekl CKOM Stephanin otec Hubert Esquirol.

To byla poslední slova dcery, kterou už nikdy neuslyší. Poté se ze sluchátka ozvaly už jen bublavé zvuky. „Zůstal jsem na lince pár minut, než jsem zavěsil a pokusil jsem se zavolat znova,“ vypověděl zděšený otec, který ihned myslel na nejhorší.

Manžel i otec se zděsili

„Zvuky byly velmi znepokojující. Hned jsem začal myslet na útok, ale ten se stane v šanci jedna ku milionu,“ dodal. Manžel dcery zavolal tchánovi za méně než 10 minut. Otce velmi zarmoutilo a překvapilo, jaká tragédie se stala.

„Nikdy jsme nenechávali žádné jídlo kolem. Nikdy jsme jim nedali důvod, aby se tu objevili. Nikdy se kolem nepohybovali vyprovokovaní medvědi nebo takoví, kteří se zdáli rozhněvaní. Vždycky utekli,“ dodal otec. Medvěd, který zabil jeho dceru, byl uloven.

Hladový medvěd nebyl

V jeho žaludku byly objeveny bobule, takže podle ochránců přírody nebyl hladový. Pro rodinu Stephanie a Curtise byla uspořádána dobročinná sbírka. Vybráno bylo už v přepočtu téměř 890 tisíc korun. Proč ale medvěd útočil, zůstává záhadou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi