Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž se svěřil se svými pocity po amputaci penisu: Neuvěříte, co na to ženy!

Autor: ran - 
31. srpna 2020
14:07

Richardovi (54) amputovali penis, nechali mu jen kousek. Teď přemýšlí, čím si ztracenou chloubu nechá nahradit a natočil o tom dokument. V něm vystupuje sám za sebe, protože jako divadelní herec s tím nemá problém. Sice ho kvůli amputaci opustila přítelkyně a musel se s celou situací dlouho vyrovnávat, ale i tak si zachoval smysl pro humor a odhodlání udělat něco pro druhé.     

Richard Stamp z Londýna byl v roce 2018 zrovna na cestě po Kambodži, když si jednoho dne našel zvláštní bulku. Dva měsíce přemáhal bolest a návštěvu lékaře odkládal, než ho pro změnu v Austrálii seznámili se smutnou skutečností - má rakovinu a o své mužství přijde.

S tím se otec dvou dětí nechtěl smířit, proto vyhledal jinou kliniku, kde mu alespoň slíbili, že malý kousek orgánu mu budou schopni zachovat. Což také dodrželi. Na pohlavní styk to ale nestačilo. Vztah s přítelkyní Angie, s níž byl dva roky, bohužel tuto zatěžkávací zkoušku nevydržel a rozešli se.

Dámám to je často úplně jedno 

„Byl jsem po operaci šťastný, že mi zachránili aspoň schopnost mít orgasmus. Pak jsem ale musel postupně přijít na to, jak o tom mluvit a hlavně, jak to dělat s konkrétní partnerkou. Řeknu vám, že některé ženy to nechává úplně v klidu a vůbec to neřeší,“ odpověděl britskému webu Mirror na choulostivé otázky.

S pohlavním stykem ale přestal už před diagnózou, protože mu penetrace působila bolest. „Jsem na sebe teď strašně naštvaný, že jsem to nechal dojít tak daleko. Cítím se jako idiot,“ přiznává. Okamžik, kdy se dozvěděl, že mu „ho“ uříznou, byl, jak upřímně říká, to nejhorší v jeho životě. Ještě na operačním stole se rozhodoval, jestli chirurgům na poslední chvíli pláchne. Ale stejně neměl kam, vždyť druhá možnost byla jedině smrt. 

Rok na cestách za novým penisem

,„Pokud nejste muž, možná vám to tak ani nepřijde (a já byl jako chlap úplně normální), ale já si po amputaci mnohokrát kladl otázku, kdo teď jako člověk vlastně jsem. Bylo těžké s s tím vyrovnat,“ vzpomíná Richard. A vyrovnal se s tím po svém. Rok jezdil po světě, aby našel kliniku, kde by mu udělali nejlepší nový penis. Hledal, co mohou světová výzkumná centra v tomto směru nabídnout.

Viděl nesčetně penisů z umělé hmoty, penisy robotické i prosté protézy, ale nakonec se prý rozhodl pro možnost vymodelování nového orgánu. Je to podle všeho zatím nejslibnější možnost, jak navrátit funkci v plné míře. Orgán vytvořený z tkání jeho vlastního těla mu precizně přišijí na místo a v šourku bude mít zabudovanou pumpičku, která zajistí erekci.

Nevrhá se do neznáma

„Stejně je to ale takové divné. Rád bych se cítil jako člověk, a ne jako stroj nebo nějaký Frankenstein,“ nemůže se stále zbavit pochybností Richard. Navíc bude muset podstoupit komplikovaný 13hodinový zákrok. Výhodou pro něj ale je, že modelace nového penisu je už vyzkoušená a je tak možné se pobavit s muži, kteří mohou předat své zkušenosti.

Herec by si přál, aby nikdo z pánů nemusel projít tím čím on, a proto se stal také mluvčím neziskovky Orchid, jejímž tématem je především rakovina mužských orgánů. Chce varovat muže, aby věci nepodceňovali a zabránili nenapravitelným škodám na svých tělech, dokud to ještě jde. 

Zobrazit celou diskusi