Vilová čtvrť Hanspaulka je proslulá především luxusními vilami, které tu vyrostly ve 20. a 30. letech minulého století. Na tuto tradici se snažili navázat i architekti ze studie Znamení čtyř, které mělo celý projekt Vily Visty na starosti.

 „Vila Vista navazuje na tuto tradici a představuje unikátní koncept funkcionalistické architektury citlivě zasazené do původní parkové zahrady o rozloze přes 3.000 m², která tvoří scenérie všem interiérům domu. Nejvíce je to však patrné v celoproskleném podlaží domu,“ popisuje vilu realitní makléřka Veronika Krejcárková, která má prodej na starosti.

5 pater luxusu

Celý objekt má dohromady 5 pater, což by člověka, který se na vilu dívá z ulice, napadlo jen stěží. „Nejnižší je vstupní a parkovací podlaží, které navazuje na žulové nádvoří a které je celé ukryté do terénu. Do zahrady je částečně zapuštěné i druhé podlaží, které je navíc nejrozsáhlejší z celého domu. Na něm se také nachází celoprosklený hlavní obytný prostor plný světla, obklopený ze všech stran zelení vzrostlých stromů. Vnitřními galeriemi se obytný prostor dále otevírá do spodních a vyšších partií domu,“ popisuje koncepci domu architektonické studio Znamení čtyř.

Právě prosklené obývací podlaží je opravdu zajímavě řešeným prostorem. Jak v exteriéru vily, tak v jejím interiéru jsou použity jen ty nejluxusnější materiály. V obývací části velká sedačka, kam by se pohodlně mohla usadit i početnější rodina, jen vybízí k tomu si užívat nádherné výhledy na panorama Prahy, kterému vévodí Pražský hrad. Opravdu velkolepou vyhlídku pak nabízí horní terasa, ze které je vidět skoro celé město.

Světlo a vzdušnost je společným znakem všech místností v domě. Není tedy pekvapením, že i ložnice a koupelny jsou opatřeny velkými okny s parádními výhledy buď na město nebo do staré zahrady se vzrostlými stromy.

Pro soukromníka nebo společnost

„Puristické prvky ve výjimečném interiéru s použitím nejkvalitnějších materiálů, stejně jako vertikální propojení interiéru vnitřními galeriemi, dělají tuto nemovitost zcela unikátní. Díky svému dispozičnímu řešení a oddělené cateringové kuchyni je Vila Vista vhodná také jako sídlo diplomata či zahraniční společnosti,“ vysvětluje makléřka

Celý prostor je propojen mnoha galeriemi, a tak pro budoucího majitele bude jistě velmi příjemné, že jen pár kroků z obýváku se bude moct osvěžit v krytém bazénu. Po sportovním výkonu pak jistě ocení možnost pustit si ve vlastním kinosále svůj oblíbený film. Třešničkou na dortu už je pak obří garáž, do které se dá zaparkovat až sedm aut.

Čtvrť Hanspaulka je velmi klidným místem, kde nehrozí nedostatek zeleně, zároveň je však pár minut jízdy od samotného centra Prahy.

Fotogalerie
25 fotografií