Zatímco u dřívějších Samsungů byl použit maximálně 6 000mAh akumulátor, u nového „emka“ se počítá s masivní 7 000 mAh baterií! Jen pro srovnání, v tabletu Galaxy Tab S5e byl integrován akumulátor o kapacitě 7 040 mAh, takže novinka bude mít v sobě, bez nadsázky, tabletovou baterku. A můžete u ní počítat i se zrychleným 25W dobíjením.

TIP: Samsung znovu servíruje obří baterii. Galaxy M31s je ode dneška v prodeji

Další velkou novinkou bude čipset. Samsung vsadil na Snapdragon 730 s 8GB operační pamětí, což je v modelové řady Galaxy M, a všeobecně u levnějších Samsungů, dost velká rarita. Jihokorejci totiž vždy dávali přednost svým vlastním Exynosům. A změna se týká i displeje. Telefon dostane AMOLED displej, který pro Samsung vyrobí externí dodavatelé. Bude se jednat o panel typu Infinity-O s vycentrovaným průstřelem, jeho přesné rozlišení zatím neznáme. Přikláníme se však k protaženému Full HD.

Na zádech budou do tvaru písmena L ve fotomodulu zarovnány hned čtyři objektivy doplněné přisvětlovací diodou. Na boku bude do zamykacího tlačítka integrována čtečka otisků prstů, na spodní hraně bude vedle USB-C konektoru k dispozici i sluchátkový jack. Smartphone má být v Indii představen ve druhé polovině září, cenově se má blížit modelu Galaxy A51. Ten v Česku aktuálně stojí 9 490 Kč.

TIP: RECENZE: Samsung Galaxy A51 – také letos bude tím nejprodávanějším „áčkem“

Zda se však novinka dostane i do Evropy, zatím není jasné. Loni Samsung v Česku prodával Galaxy M20, letos nabídku rozšířil o Galaxy M21 a Galaxy M31, takže určitá šance zde podle nás je. Oficiálně však zatím nic potvrzeno nebylo.

Zdroj Twitter