Ateliér Phooey Architects, který rekonstrukci navrhl a realizoval, vsadil na udržitelný přístup. Cílem bylo opětovné použití všech stavebních materiálů z původního domu, který musel být kvůli špatnému stavu částečně zbourán.

Výsledkem je moderní a udržitelný dům postavený pomocí surrealistické metody Cubomania. Patrné je to zejména na vnějším zdivu exteriéru, které je poskládáno v opačných směrech, což na fasádě vytváří zřetelný vzor kostek. Na fasádě jsou také patrné kousky staré břidlicové střechy, kterou architekti nechali smíchat s cihlami.

Využití se našlo i pro další stavební materiály z původního domu. Zachránit se podařilo například dřevo z konstrukce a podlah, okna, dveře, bezpečnostní mříže a schodiště. Staré bezpečnostní mřížky se nyní používají na oknech jako ochrana před sluncem a nevítanými pohledy.

Kuchyně a jídelna nově sahají až k venkovní terase, která zabírá větší část dvorku.

Původní dům byl příliš tmavý, takže architekti při renovaci vytvořili centrální světelnou studnu, kolem které vedou schody. Pomocí zachráněných oken vytvořili okenní stěnu, která sahá přes tři patra a propouští do interiéru dostatek přirozeného světla.

Originální prvek se nachází v prostoru světelné studny. Visí zde atypický lustr, který nechali architekti vytvořit z kusů starého schodiště.

Fotogalerie
20 fotografií