Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Metropoli překvapila větrná smršť: Během pár minut napáchala obrovské škody!

Autor: chal - 
31. srpna 2020
18:18

Českem se prohnaly prudké bouřky, které opět dokázaly napáchat velké škody. Podobná situace nastala i na Slovensku, například Bratislava zažila děsivou smršť v neděli vpodvečer.

Zlámané a vyvrácené stromy, zrušené společenské akce. Náhlý přívalový déšť a prudký vítr s bouřkou v neděli odpoledne dokázaly zaskočit nejednoho obyvatele Bratislavy.

Vše se podle svědků seběhlo velmi rychle. Celý den panovaly vysoké letní teploty, bylo krásné počasí, ale vše se zkazilo vpodvečer, kdy se zničehonic zvedl prudký vítr a začala bouřka. Smršť trvala jen pár minut, přesto dokázala napáchat velké škody.

Zabrat dostaly především stromy, což zdokumentoval facebookový účet společnosti Městské lesy v Bratislavě. Bylo nutné z komunikací odklidit zlámané větve a rozřezat popadané stromy.

Kvůli neočekávané bouři se musely ve slovenské metropoli také rušit společenské akce. Mimo jiné šlo o dětský den, kde vystupoval například moderátor Richard Vrablec. „Za 25 let mé moderátorské kariéry jsem nezažil takové peklo jako dnes. Za 5 minut všechno zničené a zdevastované,“ napsal podle serveru deníku Nový Čas.

 

krapotkin ( 31. srpna 2020 18:26 )

Pražáky to trochu ofouklo a už toho musí být plný noviny.

Zobrazit celou diskusi