Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rath nedoplatil peněžitý trest, soud na něj uvalil exekuci. Protáhne si pobyt za mřížemi?

Autor: sova - 
31. srpna 2020
16:44

Na odsouzeného bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha míří exekuce. Protože od něj soud nevymohl druhou polovinu desetimilionového peněžitého trestu, obrátil se na exekutora. Rath již dříve žádal Krajský soud v Praze, aby mu druhou část finančního trestu prominul, se žádostí však neuspěl. Místo toho exhejtman nabízel část domu, který vlastní spolu se svým bratrem. Informoval o tom server iROZHLAS.cz.

„Vymáhání uhrazení druhé poloviny peněžitého trestu uloženého Davidu Rathovi již bylo předáno exekutorovi, který povede standardní exekuční řízení,“ řekla mluvčí pražského krajského soudu Hana Černá České televizi. Výsledek podle ní zatím nelze předjímat.

Soud uložil Rathovi peněžitý trest za korupci při zadávání zakázky na rekonstrukci zámku v Buštěhradu na Kladensku. První polovinu trestu uhradil Rath tento rok v únoru.

Sedm let vězení a zákazu činnosti

Server iROZHLAS.cz informoval již na konci června o tom, že bývalý hejtman a exministr zdravotnictví většinu svých nemovitostí prodal pod cenou rodině, tím ho vyvedl z dosahu justice. Využil tak situace, kdy mu soudy uvolnily do té doby zabavený majetek.

Rath dostal loni v červnu za přijímání úplatků při tendru na opravu Buštěhradu sedmiletý trest vězení. Soud mu navíc nařídil zaplatit deset milionů a exhejtman si od něj odnesl též zákaz působení ve výkonných funkcích v samosprávě po stejnou dobu. Soudce také stanovil náhradní trest 2,5 roku vězení pro případ, že by Rath peněžitý trest neuhradil.

sorgedoktor ( 1. září 2020 10:06 )

....Jak de ne vas tak divamn, nejste upklne ve forme...Dowst sila

Tara-Tara ( 31. srpna 2020 18:58 )

v žádném případě nebyl D.Rath nikdy můj oblíbenec, ale to, že to v podstatě odkašlal za desítky a možná stovky jiných zlodějů, co si klidně vegetují na svobodě, to je hnus velebnosti....

kamjdu ( 31. srpna 2020 17:58 )

Věřím v Rathovu nevinu. Dovoloval si příliš na Kalouska a jiné zločince v parlamentě a ti mají své spřízněné a spolupracující zločince v polici, justici a v médiích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa