Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Foto, které chytne za srdce: Seniory v domově důchodců potěšil terapeutický kůň

Autor: chal - 
2. září 2020
18:04

Pražský domov pro seniory Sue Ryder svým klientům koncem srpna dopřál nezapomenutelný zážitek. Mezi důchodce přišel terapeutický kůň, kterého mohli klienti pohladit nebo dokonce hřebelcovat! Z nevšedního setkání vznikly krásné fotografie.

Zaměstnanci Domova Sue Ryder sídlícího v pražské Michli se starají až o 52 stálých klientů, kterým se věnují 24 hodin denně. Pracovníci stále vymýšlejí, jak seniorům jejich pobyt co nejvíce zpříjemnit a pořádají pro ně různé zábavné a zajímavé aktivity.

Jednou takovou byla i speciální návštěva, která v úterý 25. srpna dorazila na zahradu domova. Seniory přišel potěšit terapeutický kůň Sagi z organizace Asistenční jednorožec. Majestátní zvíře klientům domova udělalo už na první pohled obrovskou radost.

Každý si ho mohl pohladit, ale jedna ze seniorek, paní Vlasta, se dokonce ujala hřebelcování! „Naši klienti byli v dětství a mládí v kontaktu se zvířaty naprosto běžně. Dnes, když jsou nemocní a potřebují pomoc svého okolí, je pro ně velkým a velmi pozitivním zážitkem setkání s jakýmkoliv zvířetem,“ vysvětlila Blesku Denisa Ratajová z Domova Sue Ryder.

Návštěva terapeutického koně podle ní byla především v době, kdy protikoronavirová opatření zasahují do každodenního fungování zařízení, velkou vzpruhou.

Video se připravuje ...
Další videa