Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Talentovaná fotografka Kristýna K. (†23) zemřela v Alpách: Při pózování se zřítila ze 150 metrů

Autor: chal, ČTK - 
1. září 2020
12:07

V rakouských Alpách koncem srpna zemřela mladá česká turistka. Při pózování na fotografii se zřítila ze 150 metrů. Šlo o 23letou fotografku Kristýnu K. Nečekaná smrt všechny její příbuzné, známé i klienty zdrtila.

Svět fotografie přišel o jeden velký talent. V úterý 25. srpna došlo k obrovskému neštěstí v rakouských Alpách, když tam zemřela 23letá fotografka Kristýna K. Mladá žena tam byla na dovolené se svým 28letým přítelem a dvěma psy.

Dvojice šla na túru na vrchol Deneck, který se nachází na severu Štýrska. Cestou od jezera Kaltenbachsee se Kristýna chtěla vyfotografovat, informoval rakouský tisk. Při pózování však došlo ke strašlivé nehodě. Mladá umělkyně, která fotografovala především psy, uklouzla a zřítila se ze 150 metrů. Kristýna K. svým zraněním na místě podlehla.

Náhlá smrt tvrdě dolehla jak na Kristýniny příbuzné a přátele, tak na kolegy z fotografické branže a její klienty. „Všichni si ji pamatujeme jako talentovanou, energickou a vždy usměvavou "psí mámu" a posilu našeho lektorského týmu. Stejně tak na ni budeme vždy s úsměvem vzpomínat...“ uvedli kolegové z pražského FotoŠkoda.

Smutnou zprávu jako první zveřejnila Kristýnina rodina na jejím osobním i pracovním facebookovém účtu. „Náš žal nejde slovy vůbec vyjádřit a je velmi těžké se nadechnout, jít dál, natož pak vstát,“ uvedli zdrcení příbuzní.

„Kikča byla živel, milovala smích a dobrou náladu, pokud v sobě najdete kousek síly ke sdílení společných zážitků, můžete jí věnovat pár krásných řádků, pomůžete nám všem přečkat tyto těžké chvíle. Díky tomu, jaká jsi byla, budeš napořád součástí našich srdcí a životů... Navždy tě budeme milovat,“ doplnili dojemný vzkaz.

Poslední rozloučení se uskuteční ve čtvrtek 3. září v obřadní síni olomouckého krematoria ve 14:40.

Video se připravuje ...
Další videa