Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Thajský král pustil konkubínu z vězení: Milenku hned odvezl do „hnízdečka rozkoše“

Autor: Darina Jíchová - 
2. září 2020
05:30

Thajský král Mahá Vatčirálongkón (68) po téměř roce „vysvobodil“ svou milenku Sinínat Vongvadžirapakdiovou (35) z vězení. Ta v červenci 2019 získala od krále titul oficiální konkubíny panovníka a povýšila ze své původní role v králově osobní stráži. Po pár měsících ale za „neloajální chování“ ztratila všechny vojenské hodnosti i titul konkubíny. Vypadá to ale, že jí král konečně odpustil a nechal si ji „poslat“ do německého luxusního hotelu, kde tráví většinu pandemie koronaviru, obklopen luxusem a zbytkem svého harému, uvedl deník Daily Mail. 

Král Mahá Vatčirálongkón, který po nástupu na trůn přijal jméno Ráma X., se znovu vrátil do německého Grand Hotelu Sonnenbichl, ze kterého si udělal doslova „palác rozkoše“. Společnost panovníkovi nedělají jen jeho konkubíny, ale také speciální jednotka „sexuální vojaček“, které se starají o jeho bezpečnost. Nově se k nim připojila i Vongvadžirapakdiová.

Konkubína v nemilosti

Titul oficiální konkubíny získala Vongvadžirapakdiová před rokem, krátce poté, co se král po čtvrté oženil, tentokrát s letuškou Suthidou. Bylo to vůbec poprvé v moderní historii Thajska, kdy vladař oficiálně přiznal mimomanželský vztah. Král Mahá Vatčirálongkón je považován za playboye a vydržuje si hned několik milenek a konkubín. Jenže Vongvadžirapakdiová rychle ztratila panovníku přízeň, až nakonec skončila ve vězení. Podle zdrojů z thajského paláce byla „přehnaně ambiciózní“ a chtěla se vyrovnat královně.

Podle novinářů deníku Bild na ni král osobně čekal na mnichovském letišti. Bild rovněž doplnil, že až do svého příletu byla ve vězení s maximální ostrahou Bang Kwang, kde jsou většinou ti nejhorší trestanci, kteří v celách bývají monitorováni webkamerou. Ve věznici je kolem tisíce zločinců čekajících na výkon trestu smrti, právě zde byla v roce 2018 provedena první poprava po téměř desetiletí.

Podle experta na Thajsko Andrewa MacGregora Marshalla jsou to nepodložené spekulace, domnívá se, že je pravděpodobnější, že Vongvadžirapakdiová byla v ženské věznici v Bangkoku. Byl to právě on, kdo s odkazem na zdroje z královského paláce potvrdil, že je na svobodě a že po propuštění „měla okamžitě nasednout na let do Německa“.

Karanténa v luxusním hotelu

Bild doplnil, že z věznice byla převezena na letiště, odkud soukromým letadlem odletěla do Mnichova. Udělali si jedinou zastávku, a to v Dubaji, kde bylo letadlu doplněno palivo. V sobotu ráno už si ji na letišti „přebíral“ král Mahá Vatčirálongkón oblečený ve svém oblíbeném upnutém tílku, ve kterém byl už několikrát vyfocen.

Thajský panovník má pronajaté celé 4. patro hotelu, které v podstatě změnil k nepoznání, z domova si nechal poslat „thajské skvosty, podklady a starožitnosti“. Zaměstnanci vypověděli, že na patro vůbec nesmí, bohužel proti králi nezmůže nic ani německá vláda, chrání ho totiž diplomatická imunita.

Královna je ve Švýcarsku

Mezi vládcovým doprovodem chybí královna Suthida, ani ta ale nezůstala v Thajsku a pandemii „si užívá“ bez manžela ve švýcarském hotelu Waldegg.

Takový výhled si užívá thajská královna Suthida, která tráví pandemii ve švýcarském hotelu Waldegg. Takový výhled si užívá thajská královna Suthida, která tráví pandemii ve švýcarském hotelu Waldegg. | Facebook/Hotel Waldegg

Protivládní protesty

Thajská monarchie doma čelí značné kritice a rozsáhlým protestům, které se nesou ve znamení otázky „Proč vlastně potřebujeme krále?“. Thajce nerozzuřila jen jeho absence během krize spojené s pandemií, ale celkově monarchie jako státní zřízení.

Hanobení panovníka a členů královské rodiny je v Thajsku trestné a hrozí za něj až 15 let vězení. Aktivisté a demonstranti ale riskují vězení a posměšně se svého krále ptají na sociálních sítích. „Jaké je počasí v Německu?“. Napětí v zemi roste od července, už několikrát se v Bangkoku na protivládních protestech sešly deseti tisíce lidí. Hybateli protestu jsou zejména studenti, v polovině srpna jich bylo několik zatčeno poté, co v centru města skandovali: „Pryč s diktaturou, pryč s monarchií!“.

illyria ( 3. září 2020 00:06 )

"Zaměstnanci vypověděli, že na patro vůbec nesmí, bohužel proti králi nezmůže nic ani německá vláda, chrání ho totiž diplomatická imunita." Kdyby německá vláda chtěla, tak ho klidně zatkne... Sice by jí vrátili všechny velvyslance, ale může... Případně ho může vypovědět ze země... Ale proč by to dělali? proto, že na patro nechtějí pustit personál?

Arany ( 2. září 2020 21:54 )

Ten thajský blbeček, co je králem, je zřejmě vzorem pro všechny naše rozvedence. Fuj! Navíc samozřejmě, jiná země,jiný mrav, ale proč tady má být stejný bordel jako v pitomém Thajsku? Každá druhà rodina rozvedená a z matek samoživitelek jsou ***. Proč? Protože Havel byl blb, který nevidêl kam to smêřuje? K úplnému rozkladu.

Matos7 ( 2. září 2020 10:34 )

No museli být oba hodně nadržený

blamal ( 2. září 2020 10:06 )

Ohavnej, nenazranej, sobeckej skret. Pryc s nim. Pijavice.

Zobrazit celou diskusi