Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trump se vidí dál v Bílém domě, inspiroval se u „kamaráda“ Kima: Tanky při inauguraci

Autor: Darina Jíchová - 
4. září 2020
08:20

„Tanky a helikoptéry, vojáky, prostě aby to vypadalo jako v Severní Koreji,“ tak chtěl americký prezident Donald Trump, aby v roce 2017 vypadala jeho inaugurace a s ní spojené oslavy. Tvrdí to nový životopis první dámy Melanie Trumpové, který vydala její bývalá nejbližší přítelkyně, která měla unikátní vhled do fungování první rodiny, uvedl list Daily Mail.

Zatímco Trump snil o tom, že ho vrtulník z jeho newyorského věžáku Trump Tower přiveze až před budovu Kapitolu ve Washingtonu, kde slavnostně složí přísahu. Představoval si, jak bude z výšky shlížet na přistavěné tanky a další vojenskou techniku, uvádí ve své knize „Melania a já“ Stephanie Winstonová Wolkoffová. Bývalá kamarádka připomíná, že to byla právě ona, kdo měl na starost přípravu inaugurace, následného plesu a dalších slavností.

Trump: Ať to vypadá jako v KLDR

„Zařiď, aby to vypadalo jako v Severní Koreji,“ takový rozkaz měla podle všeho Winstonová Wolkoffová dostat od Trumpa. Z druhé strany na ni tlačila první dcera Ivanka Trumpová, která si přála uspořádat environmentální bál s Leonardem DiCapriem. Ani jednomu z nich se ale jejich přání nesplnilo.

Právě organizace inaugurace a následného plesu se stala osudným pro patnáctileté přátelství první dámy a Winstonové Wolkoffové, která byla obviněná z toho, že si ona a její firma z příprav „ulily“ peníze. Přišla o místo po boku Trumpové a tuto „zradu“, jak to vidí autorka, nepřežil ani jejich vztah. První dámě nejvíc vyčítá, že se ve skandálu postavila na Trumpovu stranu místo na její.

„Kniha je snůška výmyslů, jde jí jen o pomstu,“ takto novou knihu ohodnotil Bílý dům. „Winstonová Wolkoffová ze sebe udělala oběť, kope kolem sebe a viní všechny ostatní. Každý, kdo tajně nahrává hovory se svými kamarády, je nejen nezdvořilý, ale hlavně nečestný,“ reagovala Stephanie Grishamová, tisková mluvčí první dámy.

Trump se nakonec tanků dočkal

Zajímavou pasáží biografie jsou kapitoly týkající se představ o inauguraci, Trumpova tužba po přítomnosti tanků zase není tak překvapující, o uspořádání „pořádné“ vojenské přehlídky se snažil značnou část své prezidentury. Povedlo se mu to loni na Den nezávislosti, za což byl značně kritizován, lidem vadila hlavně cena vojenských oslav, která raději ani nebyla zveřejněna.

Trump první rok své vlády strávil slovními přestřelkami se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem, kterému neřekl jinak než „malý tlustý rakeťák“. Jejich vztah se změnil v roce 2018, kdy se „do sebe zamilovali“, vyměnili si řadu dopisů, a dokonce se sešli na historickém summitu v Singapuru. Znovu se setkali na summitu v Hanoji 2019, který skončil nezdarem, loni se potkali ještě jednou, a to v demilitarizované zóně mezi oběma Korejemi. Trump pak ruku v ruce s Kimem překročil hranici do KLDR.

Co Melania nechtěla?

Biografie odhaluje, že co se inaugurace týče, také Trumpová měla pár přání, první dáma věděla spíš, co nechce. Nechtěla si obléknout ikonický světle modrý kostýmek od designera Ralpha Laurena, raději chtěla jít v bílém kompletu od Karla Lagerfelda. Ani její přání se nesplnilo. Kniha Winstonové Wolkoffové vyšla v úterý 1. září.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí  - Reuters
Video se připravuje ...

SCHWARZENBERG ( 4. září 2020 14:59 )

Blesk by jako budoucího amerického prezidenta rád viděl někoho z vítačů, BLM a LGBT komunity.

frantacizek ( 4. září 2020 11:58 )

ani ty mléčné výrobky v článku o tom Dylanovi bych nezavrhoval, laktoza funguje u každého jinak. Já je jím ve velkém a nikterak nepřibírám, není to nic nezdravého zkrátka. Naše babičky jedly tvaroh, pily kyšku, mléko, smažily na sádle, což se mimochodem dnes znovu vrací coby nejzdravější příprava pokrmů na tuku a nebyly nikterak obézní. Nepraktikujte žádné diety, tohle není zdravá cesta pro tělo, které potřebuje pestrost stravy, cesta je pestrá strava, bez toho, co píši výše a pohyb a být v pohodě, neřešit každé kilo.
Dostat do těla vlákninu ještě funguje - ovoce, zelenina, luštěniny, které obsahují ve velkém železo - hrách, čočka (pro holky důležité - menstruace, růst vlasů), hodně pít - vodu, nesycenou Magnesii, tzn. zrychlit látkovou výměnu.. Dylan ať si jede jen brambory, vy buďte zdravé, které jste si to přečetly

frantacizek ( 4. září 2020 10:59 )

k duckovi nic, ten už letos končí, ale ten Dylan, který zhubl v jiném článku tady, pod kterým není diskuze. Dylan nezhubl díky bramborové dietě, ale protože prostě přestal chodit do toho McDonaldu... Brambory jsou karbohydráty, které zasytí, nicméně rozhodně neobsahují vše, co tělo ve dni potřebuje. Dylan ale dostal z těla celý ten usazený životní Mc Donald. čili bramborová dieta, ale vůbec žádná dieta není cestou. Cestou je právě to vysadit sladkosti, fast foody, sportovat a ono to překvapivě stačí

Zobrazit celou diskusi