Žižkovské pivobraní na žižkovské Parukářce – zrušeno. První pivní máj na Břevnově – zrušen. Pražské pivní slavnosti v Letňanech – zrušeny. Celkem neveselé jaro a léto čekaly letos Pražany, kteří mají ryze kladný vztah k tekutému chlebu českého národa. Jenomže jak se říká: na zoufání je vždycky času dost. Náplastí na všechny ty rány by mohl být Festival malých pivovarů v rámci Trhů na Kulaťáku.

„Oslovili jsme desítky malých producentů piva s nabídkou prezentace na této akci. Zajímavostí bude také účast partnerského města MČ Praha 6 Bayreuthu, které bude na svém stánku točit pšeničné pivo a opékat bavorské bílé klobásy,“ upozorňují organizátoři Trhů na Kulaťáku. A jaké další pivovary lze na akci „potkat?“ Nabídka je na jednu stranu skromná, nicméně vyhoví všem pivním fajnšmekrům. K dostání budou pivní speciály, pšeničná piva, i trošku exotičtější APY či IPY, Portery nebo nealkoholická piva. Říčanský pivovar dokonce v rámci konání akce uvaří tzv. „Kulaťák“ čili jednorázové pivo pro danou akci. Tu lze navštívit od 11 do 20 hodin v místech tradičního dejvického tržiště. Tam se ostatně kromě piva budou prodávat i nějaké ty jídelní laskominy – guláš, nakládaný hermelín, utopenci – a i něco zajímavějšího, organizátoři slibuji třeba takovou quesadillu, pečenou husu nebo kachní maso v housce.

Jakou nabídku lze očekávat?

Účast na festivalu přislíbily tyto minipivovary: Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Pivovar Cvikov, Pivovar Chroust, Lajka - pivovar a café, Pivovar Bubeneč, Pivovar Chříč - Propolis z. s., Pivovar Kolčavka, Pivovar Lončák, Pivovar Trilobit, Pivovar U Fleků, Rodinný pivovar „U Vacků,“ Rodinný pivovar Vik, Purkmistr, Rodinný pivovar Švihov, Říčanský pivovar, Pivovar Strahov a restaurace Sv. Norbert, Pivovar Trautenberk, Vinohradský pivovar, Zámecký pivovar Zbraslavice, Pivovar Falkenštejn, Pivovar Červený vlk, Sousedský Pivovar Bašta.

Fotogalerie
7 fotografií