Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rychlé rande na vlastní kůži: Je možné za pět minut najít partnera?

3. září 2020 | 06:00

V době internetových seznamek by si člověk mohl myslet, že speed dating je předpotopní forma seznamování. I proto jsem se rozhodla rychlé rande neboli speed dating vyzkoušet, abych zjistila, že oproti hledání partnera na webu či v mobilní aplikaci má stále překvapivě řadu předností! Jaké jsou výhody a nevýhody rychlého setkání naživo oproti seznámení na internetu? Vyzkoušela jsem oboje, takže můžu porovnávat.

Mé dosavadní skóre internet versus rychlé rande: 1:0!

I když jsem přes internetovou seznamku našla skoro roční vztah a na rychlém rande jsem si zatím žádného partnera nenašla, což by mluvilo ve prospěch internetu, musím přiznat, že i když jsem teď zase sama, na internet se mi vracet vůbec nechce. Zato na rychlé rande klidně zase vyrazím. Proč?

Vezmu to popořádku. Před pěti lety jsem se rozešla po téměř patnácti letech s přítelem, ale i když chodím mezi lidi, podnikám různé věci, pohybuju se vlastně pořád mezi starými kamarády, kde téměř nikoho nového nepotkávám. Po čtyřicítce je prostě většina lidí zaháčkovaná ve stabilních vztazích, a i když třeba nejsou zcela šťastní, kolem mě se statistice navzdory nikdo v podstatě nerozvádí. Což je na jednu stranu dobře, ale já tak v běžném životě při práci v ženském kolektivu nemám šanci normálně se seznámit. A v mém věku (45) mě už nikdo v tramvaji nebalí. Když jsem pak viděla, že i známí kolem třicítky vyrážejí na seznamky, došla jsem k závěru, že musím překonat svůj stud a přesvědčení, že muž by měl sbalit mě, a holt se na seznamovacím trhu aktivně nabídnout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Ella